Daan Bruijsten wint opnieuw in Zelhem

daan_bruijsten_zelhemDaan Bruijsten pakt ook tijdens de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem de winst. Deze wedstrijd bestond uit drie rondes waarin drie crossproeven verwerkt zaten. Proef één werd verreden op de crossbaan van Halle met extra lussen, deze werd over twee rondes verreden. Proef twee de zo genoemde spektakelproef, hierbij moesten de rijders door een watergat. Proef drie werd verreden op een grasveld met enkele smalle stukken bos, ook deze ging over twee rondes.

In Zelhem starten de nationale rijders weer voor de inters. Waardoor de proeven in de ochtend vlak en toch wat glad waren door de gevallen regen. Daan ging met zijn op en top geprepareerde JTX-Racing motor in de proeven telkens als eerste van start, wat het toch wat moeilijker maakte omdat er dan nog geen spoor te zien is. Het liet zien dat het voor hem niets uitmaakte en zette telkens de snelste tijd op de klok.

In de tweede ronde lagen de proeven er mooi in met spoortjes en enkele knippen. De snelheid ging omhoog en zijn tijden werden beter en beter. Op de proeven die over twee rondes werden verreden kreeg hij toch wat hinder door de rijders die ingehaald moesten worden, hij bleef hier rustig, om zo min mogelijk tijd te verspillen. Hij bouwde een mooie voorsprong op zijn achtervolgers op.

Hiermee pakte hij zijn zesde overwinning van het seizoen, en bouwt hij zijn voorsprong verder uit. In de scratch neemt zijn voorsprong ook steeds meer toe. Aankomend weekend staat de zevende wedstrijd op het programma in Hellendoorn.

http://daanbruijsten.nl/