Wesley Pittens pakt vijfde zege in het ONK Enduro in Hellendoorn, Thierry op het podium

wesley_hellendoornWesley Pittens heeft bij de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn zijn zegereeks van de afgelopen paar weken verder weten te zetten. Van de zeven wedstrijden heeft de rijder uit Vorstenbosch er nu vijf weten te winnen. Ook zijn broertje Thierry deed het goed in Hellendoorn. Ondanks dat hij in het begin even moest wennen aan de overstap naar de Husqvarna FC250 wist hij zich gedurende de dag goed aan te passen en wist op een tweede plaats in de E1 klasse te finishen.

De organisatie van Hellendoorn had drie hele mooie proeven uitgezet. Alle drie waren ze droog en dit was erg fijn voor de rijders. Wel waren ze behoorlijk technisch waardoor er tijd gewonnen kon worden maar ook zeker verloren kon worden.

Wesley had het juiste ritme gelijk vanaf het begin af aan in handen op zijn Husqvarna FC450. In alle proeven was hij het snelste in zijn klasse maar daarnaast ook in de scratch. Met een voorsprong van 1 minuut en 15 seconden won hij de E2 klasse en met een verschil van 43 seconden op de tweede man schreef hij ook de scratch op zijn naam.

thierry_hellendoornVoor Thierry was het de eerste keer dat hij op een Husqvarna FC250 aan de start kwam. Dit was in het zand even wennen. Ondanks dit paste hij zich goed aan en wist er een hele mooie tweede plaats uit te halen in de E1 klasse.

Tevreden blikt het team terug op de wedstrijd in Hellendoorn. Op dit moment zit men alweer volop in de voorbereiding op de volgende wedstrijd om het ONK Enduro. Deze wordt aanstaande zaterdag georganiseerd in Harfsen.

Fotocredits: John Lenders