Nieuwsupdate Hans Vogels. Zo.. klep dicht!

Als een pannenkoek rondrijden in de enduro, last minute inpak-stress en oh ja.. slippers! Die moeten ook nog gekocht worden. Maar voorlopig is het: klep dicht!

Wie Hans de laatste tijd nog gesproken heeft, moet iets herkennen van de kop van deze nieuwsupdate. Het was haast alleen nog maar Dakar waar Hans mee bezig was en kon zijn. Veel te doen in te weinig tijd. Maar, zo lijkt het altijd te gaan. En tuurlijk.. het komt toch altijd weer goed.

Le Havre.. Altijd weer een moment in het jaar waar alle Dakargangers en “het spul eromheen” op scherp staan. Alles wat mee moet, moet mee! Dat klinkt vrij logisch, maar alles wat er nog vergeten is, of te laat geleverd wordt bijvoorbeeld, moet mee in het vliegtuig. Zo zijn er wel eens complete stickersets of onderdelen voor de motor, met de tandenborstel en de zak snoep mee gegaan in het vliegtuig.

In diverse interviews van menig Dakar rijder komt steeds weer naar boven dat het hele “Dakar verhaal”  gewoon bijna een full-time job is naast je gewone baan. Volgens Hans is dat absoluut waar!
“Er zijn dagen geweest dat ik er helemaal knettergek van werd,
en om mij heen werden ze vast gek van mij!”
zei Hans. “Er zijn van die stomme dingen die ik niet moet vergeten, zoals ff slippers gaan kopen! Tsjonge jonge.. Als ik thuis kom van het werk zijn de winkels meestal al dicht en bij de benzinepomp onderweg, heb ik ze nog niet zien liggen”.Maar afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver.. Inlever-dag in Le Havre! Een dag waar heel veel mensen naar uitkijken. Als het spul maar weg is, de boot op, is het ineens weer een stuk rustiger..

Share

De echte grote keuring is natuurlijk vlak voor de start in Buenos Aires, maar in de haven kijken ze vast een aantal zaken na voordat de voertuigen de boot op gaan. De Irritrack wordt onder andere aangesloten, de GPS die op het stuur zit wordt nagekeken en de motor krijgt een globale inspectie om te kijken of hij wel aan het reglement voldoet.

Gelukkig kon overal weer een “vinkje” achter en werd alles weer in de truck geladen die de boot op gaat. En daarmee komt er een einde aan de drukste voorbereidingsperiode.

DE KLEP KAN DICHT!

Hans zit ook nog midden in het enduro geweld en heeft nog een paar wedstrijden voor de boeg.
Afgelopen weekend wist de achtvoudig kampioen zijn eigen klasse weer te winnen maar de scratch schreef Hans niet op zijn naam. “Ik rij momenteel als een pannekoek rond” zei hij zelf al. “Ik heb de focus op het moment gewoon niet!” Deze zaterdag staat de enduro van Harfsen op het programma. Ondanks de slechte weersomstandigheden hebben ze er weer iets moois van gemaakt. Hans heeft de proeven al gelopen, gaat vroeg naar bed, en hoopt dat het in de focus helpt dat het “spul” op de boot staat.

DEZE WEEK WAS ER NOG EVEN EEN HEUGLIJK MOMENT.
DIT IS TOCH GEWELDIG!! MEER DAN
3000 MENSEN LIKEN DE FANPAGE VAN HANS VOGELS..
DAT GAAT GEVIERD WORDEN MET IETS LEUKS. HOU DUS FACEBOOK IN DE GATEN!