Enduro Lelystad: zware beproeving voor de jeugd enduro rijders

jorn_lelystadNa een mooie trainingsdag in Bilstain met Toine van Dijk reisde Jorn Zoetekouw vol goede moed naar Lelystad voor de één na laatste jeugd enduro van dit seizoen. Op vrijdagmiddag vertrokken om voldoende tijd te hebben om de proeven goed te verkennen. De verwachting was een droge baan echter het had daar ook zeer hard geregend en de baan was spekglad. De volgende verrassing was dat er maar een proef was omdat op het andere gedeelte de uien nog op het land stonden. Deze proef moest echter wel twee keer aaneengesloten gereden worden en had als uitdaging ook een stuk extreme, smalle bospaden en behoorlijk wat steile klimmen in zich. In totaal moest deze proef 4 keer verreden worden. Zelfs het verbindingsstuk in het politiebos was een uitdaging zoals de club het had aangelegd.

Zaterdag om 07.30 uur de baan samen met Erik Davids nog een keer gedeeltelijk gelopen en als nieuw element heeft de wedstrijdleiding een extra tijdcontrole ingelast bij een verbindingsstuk. Te vroeg of te laat passeren levert meteen een straftijd op.
Om 09.00 uur gaat Jorn als eerste van start en zet meteen de snelste tijd neer. Het is oppassen want de baan is verraderlijk glad op bepaalde plaatsen en de totale proef is lastig te onthouden. Het extreme stuk heeft hij nog nooit gereden maar weet hij perfect in te schatten en alle obstakels mooi op snelheid te nemen. Hij sluit deze af met 8 sec voorsprong.

De tweede proef kan Jorn de snelheid flink opvoeren en weet hij zijn eigen tijd met 45 sec. te verbeteren. De baan droogt op en iedere ronde wordt er wat van de tijd afgereden. In de laatste ronde weet Jorn zijn snelste tijd van 13min05 te noteren.
Hij wint deze wedstrijd met een voorsprong van 56sec op de nummer twee en mocht hij de grootste beker mee naar Siebengewald nemen.

Alle eer aan de club die van deze enduro iets heel bijzonders, maar zeker ook de zwaarste, tot nu toe heeft weten te maken.

Volgende KNMV jeugd enduro wedstrijd 13 November in Oirschot.

Website van Jorn.