Antony Donders rijdt op gecontroleerde wijze naar derde plaats in het ONK Enduro in Hellendoorn

antony_donders_hellendoornAntony Donders van het Braboteam heeft opnieuw constant gescoord in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn. Antony wist de hele dag constante tijden neer te zetten in de proeven en had met nog drie andere rijders een spannende strijd om de podiumplaatsen. Uiteindelijk werd een derde plaats zijn deel waarmee hij zijn kansen op de Nederlandse titel open houdt.

Aangezien Antony nog een rookie is in het rijden van enduro’s, was Hellendoorn ook weer een locatie waar hij voor het eerst kwam. Na de valpartij tijdens de tweedaagse in Harfsen, had Antony het een week iets rustiger aan gedaan om zo goed mogelijk te herstellen. Gemotiveerd begon hij aan de dag in Hellendoorn. De organisatie had wederom een hele mooie enduro uitgezet met afwisselende proeven.
Antony ging van start met als doel om in de top drie te finishen. Gelijk vanaf de eerste proef zaten de tijden van de top vier dicht bij elkaar. Dit bleef de gehele dag zo tot aan de laatste proef. Antony maakte weinig fouten en had het super naar zijn zin. Ook genoot hij van het rijden op de in de endurosport welbekende proef ‘’de Zandkuil’’.

De rijder uit Kaatsheuvel wist er een solide derde plaats uit te halen in de N2 klasse en eindigde op een vierde plaats in de scratch van de nationalen. Het is bijzonder spannend in het kampioenschap want de top drie staat binnen twintig punten van elkaar. Met nog drie wedstrijden te gaan is er dus nog van alles mogelijk en bezet Antony de derde plaats in de tussenstand. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Zelhem.