Endurocross Deurne, ook voor Nederlanders!

superenduro_Deurne_foto_Gino_MaesGeachte Nederlandse Enduro rijder,
Mag ik even uw aandacht vragen voor de Endurocross die op 18 juni 2017 betwist wordt in Deurne (deelgemeente Antwerpen).
Dit is een voor België en Nederland een uniek evenement. Het is te vergelijken met de SuperEnduro kompetitie. De baan is weliswaar een stuk langer en de hindernissen liggen ook verder uit mekaar. De rondetijden van de internationale rijders liggen rond de 1.15, en de gemiddelde snelheid draait rond de 25 km/u.

De wedstrijden worden verreden via training, kwalificatiewedstrijden en finales. Wie door stoot naar de finale heeft minstens 6 wedstrijden gereden. De finale wordt gereden door 8 rijders.De omloop is uitgetekend aan het voetbalstadion van Royal Antwerp FC.

De baan omvat gravel, een zandpartij, boomstammenmatrixen, autobandenconstructie, kabelhaspels, kasseien, rotsblokken, steigerbrug over de vijver, springschans aangelegd met boomstammen, containerbruggen… kortom zoals iedere rechtgeaarde endurorijder het graag heeft. De hindernissen zijn zodanig aangelegd dat iedereen er in principe veilig over heen kan, al zal de snelheid waarmee dit gebeurt verschillen naargelang de skills van de rijder.

De Belgische toppers hebben deze wedstrijd op hun agenda staan. Mannen als Jeff Goblet, Bengt Laeremans, Maxime Warenghien, Adrien Vandommele en de Belgische belofte Mathias Van Hoof zijn er vaste waarden. Maar er zijn ook nevenreeksen voor niet-Inters en dagvergunninghouders. Bovendien mag er met een crossmotor gereden worden, en ook met crossbanden. Het geluid is beperkt tot 95 dBa.

Voor de vierde editie van dit Urban Motorbike Offroad event (het terrein ligt midden in de stad!) zou de organisatie graag een beroep doen op enkele Nederlandse rijders om het de Belgen lastig te maken. Graag tijdig aanmelden, de startplaatsen zijn beperkt.

Het rennerskwartier is verhard, er is een top omroeper (GP, TV) die de wedstrijden van commentaar voorziet. Catering is er aanwezig, alsook de mogelijkheid tot een VIP-arrangement, voor als U Uw sponsors wil plezieren.

Wie verder inlichtingen wenst te bekomen of wie wenst deel te nemen, stuurt een mailtje naar leon.van.gestel@telenet.be of via ++32499/807401. Dan nemen wij verder met U contact op.

Op MXWORLD.BE kan je alle reportages van de eerste edities terug vinden.
De onderstaande link  is de weg naar een massa foto’s. En die zeggen meer dan 1000 woorden: http://mxworld.be/gallery/487/17#menu