Open SpeedCross op 1e Pinksterdag 4 juni bij MC Sportlust in Houtigehage

Speedcross_Houtighage1e keer dat dit onder KNMV vlag in NL plaatsvindt! Inschrijving geopend; Vol=Vol! Max 64 deelnemers!
Alle vergunningen zijn binnen, het aftellen is begonnen, nog 1 maand te gaan.
Vorig jaar is er op ons circuit een kleinschalige pilot geweest van een nieuw type motocross wedstrijd; de zgn. SpeedCross.
Dit was erg geslaagd en dit jaar gaan we dat als open clubcross iets groter opzetten onder KNMV vlag, zodat alle NL startbewijshouders mee kunnen doen aan deze unieke vorm van crossen.

Wat is het? Niemand minder dan de levende cross legende Ben Townley heeft dit als eerste in Nieuw Zeeland geintroduceerd: SpeedCross! Hij wilde meer actie op een technisch circuit met een veel kortere wedstrijdduur zodat iedereen zich van start tot finish 100% moet geven.

Hoe werkt het: We starten met 4 man per heat achter het starthek. De layout van ons Wildveld circuit wordt aangepast naar het kortere werk wat specifiek is voor de SpeedCross. Ook moet er eigenlijk minimaal 1 snelle speedway achtige bocht in zitten en dat gaat ons ook lukken. In principe gaat een SpeedCross manche over 4 ronden, maar dat kunnen we evt. naar beneden bijstellen als we qua tijd te veel uitlopen bij grote deelname…  Nadat iedereen zijn manches gereden heeft (in principe ook weer 4), werken we toe naar de winnaars- en verliezers- finales middels een knock-out systeem. Bekers beschikbaar voor nrs 1,2,3 van A- en B-Finale. Zie ook een leuke beschrijving op youtube van de meester zelf: https://youtu.be/lgvRpY6Byc0 . Tevens op onze site nog diverse foto’s van de pilot van vorig jaar.

Voor de MC Sportlust offroad clubleden en introducees/liefhebbers is er op de zaterdag 3 juni een 2-uurs endurocross.
Zowel Cross als Enduro-motoren mogen hieraan meedoen.
Hiervoor wordt het circuit voorzien van wat natuurlijke en kunstmatige Enduro-obstakels en aangepaste route waar mogelijk. We starten zoals gewoonlijk bij ons met de altijd spectaculaire Le Mans massa start.

Voor zaterdag op zondag: Kampeermogelijkheid aanwezig op de paddock, geen douches, geen stroom, wel toiletten.

Vergeet uw milieu mat en DB killer niet want smeerpoetsen en blafpijpen worden niet toegestaan.

Info: www.mcsportlust.com
Inschrijven email: wopke2005@versatel.nl

Vermeld naam, woonplaats en rijnummer en geef aan of je aan de EnduroCross en/of SpeedCross mee doet en geef je nivo aan (DMX/Nationaal/Inter).

Indien er bij de SpeedCross voldoende animo is voor een aparte Inter klasse dan wordt dit nog gemeld.