Memotours: Hellas Rally 2017 – nieuwsbrief 2

Vannacht moest er bij aankomst natuurlijk eerst nog een biertje gedronken worden. De barkeeper had al wat Engelse rijders aan de bar zitten en probeerde dan ook voor de Nederlanders een fijn biertje zonder schuimkraag te tappen. Daar kreeg hij al snel een cursus NL bier tappen van Hugo. Al snel zat de stemming erin en werd er nog menig biertje gedronken.

Vanochtend de scrutineering. De meeste rijders zaten op tijd aan het ontbijt, maar voor sommigen kostte het toch wat meer moeite. Op naar het paddock om daar de voorbereidingen te treffen voor de scrutineering. Het verliep allemaal redelijk voorspoedig met hier en daar een kort oponthoud door een verloren checklist of een verlopen groene verzekeringskaart. Tegen 13:00 uur was het tijd voor een tosti, waarna Robert, Wesley en Paul de truck opklommen om alle banden en wielen van het dak te halen. Met vereende krachten werden ze door overige rijders geholpen om alles beneden klaar te zetten. Nou, er moet echt heel veel gereden worden om deze banden kaal te rijden!

Steven werd er door Chiel op geattendeerd dat zijn wiel wel heel erg onder vet zat. Bleek er toch een serieus probleem te zijn: hij had de pakking vd koppeling lek! Monteur Gerwin en Peter waren er wel ff zoet mee voor dit opgelost was. Zelfs rijder/monteur Frank kwam nog ff assisteren!. Toen monteur Peter vroeg of in Griekenland ook een milieumat verplicht was kreeg hij van Gerwin als antwoord: niet nodig hoor, dit asfalt is één grote milieumat! Alles is gerepareerd, Steven kan morgen gewoon van start!

Daarna was het tijd voor: “I love souflaki”. Het restaurant voor vanavond. En je raadt vast wat we daar aten: nee hoor, geen souflaki maar gyros!

Nu is het tijd voor het inkleuren vh roadbook, onder toeziend oog van “meester Robert”! De ervaring van Robert van Pelt is zeker van toegevoegde waarde, met een aantal rookies is zijn ervaring zeer welkom!!
Voor vandaag zit het erop. Morgen 10.00 uur briefing en om 12.00 uur gaat de eerste rijder van start in de proloog.