KNMV Open SpeedCross 4 juni 2017 te Houtigehage

Landelijke primeur voor Houtigehaagster motorclub
Inschrijving nog steeds mogelijk, maar vol=vol…!
Nog niet eerder werd deze nieuwe variant van motorcrossen onder KNMV vlag verreden als officiële wedstrijd voor alle NL startlicentiehouders.
De onderlinge pilot die vorig jaar door MC Sportlust werd opgezet, werd door veel rijders gewaardeerd. “Het is nu tijd om dit landelijk te promoten en nog meer op de kaart te zetten”, aldus bestuurslid, oud NL Kampioen motocross en tevens wedstrijdleider Ties Pol.

Wat houdt een SpeedCross nu precies in? Vice-voorzitter en hoofd technische commissie Jelle Booi legt dit kort en krachtig uit: “Bij een manche in een SpeedCross staan er maar 4 coureurs aan de start en is er sprake van een heel korte wedstrijd duur, zodat de rijders zich van start tot finish 100% moeten geven. De layout van ons Wildveld circuit wordt aangepast naar het kortere werk wat specifiek is voor de SpeedCross. Nadat iedereen zijn  manches gereden heeft (in principe ook weer 4), gaan we naar de winnaars en verliezers finales middels een knock-out systeem.

Het concept is bedacht door de Nieuw Zeelandse motocross GP en supercross rijder Ben Townley en inmiddels zijn er al in veel landen dergelijke wedstrijden verreden. In NL is dit tot nu toe niet eerder als KNMV wedstrijd opgezet en hiermee hoopt de lokale MC zich weer eens van hun beste kant te laten zien. Als er voldoende animo onder rijders en publiek is, zal deze wedstrijd een jaarlijks vervolg krijgen, wellicht het begin van een mooie nieuwe traditie op 1e pinksterdag?

Op zaterdag 3 juni vindt de onderlinge 2-uurs Endurocross plaats om de MC Sportlust wisselbeker die elk jaar wordt uitgereikt aan het hoogst geklasseerde clublid. De grote bokaal is momenteel in handen van “patatkoning” Fokke Jan de Haan uit Drogeham die er ongetwijfeld alles aan zal doen om zijn mede clubgenoten weer te snel af te zijn. Rijden op het scherpst van de snede is voor de Houtigehaagster motocrossers een vanzelfsprekendheid, zodat ook hier een mooie en spannende wedstrijd wordt verwacht. Het startveld wordt aangevuld met liefhebbers, genodigden en introducees. Training om 16:00 uur en de 2-uurs cross start om 17:00 uur met de altijd spectaculaire Le Mans massastart.

Zondag beginnen de trainingen vanaf 13:00 uur en zullen de wedstrijden waarschijnlijk tot in de avond doorlopen.

Lokatie: Wildveld circuit. Tussen Houtigehage en Surhuisterveen. U kunt vanaf Houtigehage de bewegwijzering volgen.

EnduroCross zaterdag 3 juni
Training start om 16:00 uur.
Aanvang 2-uurs EnduroCross: 17:00 uur.

Voor zaterdag op zondag: Kampeermogelijkheid aanwezig op de paddock, geen douches, geen stroom, wel toiletten

SpeedCross zondag 4 juni 1e pinksterdag.
Training start om 13:00 uur
Aanvang wedstrijden vanaf ca. 13:30 uur.

Op de website van de club www.mcsportlust.com zullen naar aanloop van het race weekend geregeld nieuws updates plaats vinden.