Wesley Pittens maakt positieve start in de Hellas Rally

Yamaha-rijder Wesley Pittens heeft een positieve start gemaakt in de Hellas Rally. Voor Wesley is dit zijn eerste rally uit zijn carrière en daardoor is alles nieuw voor hem. Toch heeft hij in drie dagen tijd al een etappe weten te winnen, eigenlijk twee maar omdat hij te hard heeft gereden in een speedzone, liep hij toen een tijdstraf op. Wesley bleef hier rustig onder en kwam een dag later ijzersterk terug door de etappe winnend af te sluiten.
De eerste dag begon wat hectisch omdat de bemetering niet helemaal klopte met het roadbook. Ook was alles een beetje onwennig en reed Wesley iets te gehaast. Dit had een valpartij tot gevolg. Ondanks dit wist hij zesde te worden in zijn klasse en zesentwintigste in de scratch. Dit was een prima uitgangspositie voor de dagen die daar op volgden.

Voor de tweede dag werd de bemetering in orde gemaakt en ging Wesley met een rustiger gevoel van start. Het was een lange dag met heel veel kilometers. Ondanks dat hij wat traag begon, begon het steeds beter te gaan. Ook werkte het noodweer in het voordeel van Wesley en wist hij de dag in zijn klasse winnend af te sluiten en overall werd hij achtste. Helaas kreeg hij na de finish te horen dat hij een kleine 100 meter te hard had gereden in een speedzone waardoor hij helaas veertig minuten tijdstraf kreeg. ‘’Erg vervelend maar daar leer je van,’’ waren de woorden van Wesley na deze tegenslag.

Op de derde dag werd een groot stuk van de route afgelast vanwege het noodweer. Dit betekende een korte proef. Wesley heeft lekker gereden en wist zijn klasse winnend af te sluiten. Overall werd hij achtste en kwam hiermee zes minuten achter de snelste in het totaalklassement binnen. ‘’Tot zover ben ik erg tevreden en we blijven steeds stapjes voorwaarts maken. Hopelijk kunnen we zo doorgaan deze week.’’