CROSS-COUNTRY ENDUROCROSS 30 SEPTEMBER 2017 VARSSEVELD

Evenals voorgaande jaren organiseert de VAMAC Varsseveld een week voor het ONK enduroseizoen weer losbarst op en rond crosscircuit “De Vennebulten” weer een cross-country wedstrijd. Dit jaar wordt deze op zaterdag 30 september verreden. ’s Morgens is er een twee-uurs wedstrijd voor solorijders en ’s middags is er een drie-uurs wedstrijd voor teams van twee rijders.

Er kan in Varsseveld worden gestart met enduro- of crossmotoren. De banden zijn vrij, het uitlaatgeluid mag maximaal 94 dBa zijn. Er wordt geluid gemeten en bij teveel geluid wordt de rijder/het team uit de wedstrijd gehaald.

Een rijbewijs is ook niet noodzakelijk, dus ook de jonge endurotalenten kunnen hun hart ophalen op het parcours dat circa 4,5 km lang is. De bekende crossbaan De Vennebulten is voor deze cross-country-wedstrijd namelijk uitgebreid met bijna twee kilometer bospaden en singletracks, een parcours waarop de rijders maar weinig rust zullen krijgen. Daarmee is deze crosscountry dus een ideale gelegenheid voor endurorijders om weer wat ritme op te doen voor het ONK-seizoen, dat een week later in Bergeijk zal beginnen.

De solowedstrijd start om 09:00 uur. Daarna volgen om 11.30 uur de hobbyrijders en ’s middags vanaf 14.00 uur starten de teams voor hun drie-uurs wedstrijd.

De inschrijving loopt al behoorlijk vol, dus wil je meedoen: wacht niet te lang en meld je snel aan via de website www.vamac.nl.

Ook dit keer zal Jan Klein Brinke en zijn mannen van de KNMV tussen 11.00 en 13.00 uur weer in Varsseveld aanwezig zal zijn om alvast barcodes te plakken, een vrijwillige geluidsmeting te doen en de eventuele nieuwe helm te keuren voor het ONK enduro, zodat de ONK-rijders hier in Varsseveld alles alvast kunnen regelen en niet een week later in Bergeijk in alle vroegte hoeven aan te schuiven in de rij.

Rijders die een nieuwe barcode nodig hebben moeten naam, rijnummer, motormerk, kenteken en meldcode vooraf doormailen aan Jan via: jaklbrink@hotmail.com.