EK Italië Fabriano: donderdags buitje

crossproefVooral in de hogere heuvels bij de enduroproef valt regelmatig wat regen, maar nu is het ook op de paddock even raak. Dat gaat zo nog een interessante wedstrijd worden. De als eerste te rijden crossproef wordt dan zo’n Frans glad kreng en hij is zo’n 90% afhangend. Redelijk lang ook, dik 50 minuten lopen. Op bijgaande foto zie je de hoogteverschillen niet echt goed.
De als tweede te rijden enduroproef is een proef in lijn, dus start en finish uit elkaar. Fijn als je na een kleine 50 minuten proef lopen nog 35 minuten naar de auto mag lopen. Vooral omdat die proef van ca 400 naar ca 600 meter omhoog klimt via gravel/stenen/klei paadjes afgewisseld met bos klimmetjes. Geen foto’s daarvan want er is niet bij te komen.
extreme Foto Simon BoerVia de TC gaat het dan naar de extremetest en die lijkt wel mee te vallen; een zwaar afgeslankte WK versie zeg maar.
Al met al een leuk pakket in de drie ronden van 60 km die er zaterdag en zondag afgelegd moeten worden. Start gewoon vanuit het stadje maar zeker in het gebied van de enduroproef zitten er in de route een serieuze klimmetjes en afdalingen.
Vrijdag om 11.00 uur begint de pré-ride en daarna horen we hopelijk meer; van de buitenlanders dan want een NL voorrijder is helaas niet gelukt.

Husqvarna Motorcycles