EK Italië vrijdag: alles ingeleverd

Foto’s vrijdag. Eindelijk de zon waar we hier ook recht op hebben 🙂 Voor 9.00 uur liepen de jongelui al weer in de proeven. Gemiddeld ongeveer alles drie keer gelopen. Pas om 11.00 uur gingen de ouwelui achter de pré-ride aan. Daarvoor was al vergaderd en besloten om  zaterdag 4 ronden van 58 km te rijden (dames drie). Anders zou door de vrij korte proeven de totale proeftijd maar net een half uur zijn. Nou wordt het meer dan 45 minuten. Onze Noorse vriend Ullevalsetter deed precies 6 minuten over de crossproef. Van de enduroproef geen tijd bekend want start en finish liggen uit elkaar. Totaal na 58 minuten moeten ze door TC1 en dan via de Extreme (ca 3 minuten) in 53 minuten naar S/F. De pré-riders hadden overal flink tijd over dus dat is geen probleem (zolang het niet teveel gaat regenen).
Ook de keuring liep vlot, alleen is in Italië nu ook voor buitenlanders de grote standaard kentekenplaat verplicht. En daar hadden we er eentje te weinig van! Maar ook die staat inmiddels binnen. De creatieve Italianen bedachten dat hij nu al een formulier kon invullen dat hij de originele plaat verloren was!
Overigens geldt de verplichting om met de grote plaat te rijden alleen op zaterdag en dan tot dat je over de 20 meter lijn bent. Echt waar en ik heb het niet verzonnen.

Husqvarna Motorcycles