EK Zweden: woensdag

skipiste proef1Meer foto’s. Na twee dagen campinglife met veel natuur, zwembad en veel proeven lopen bij ook hier ruim 25 graden, zijn we vanmorgen naar de paddock verhuisd. Ruime parkeerplaats, heet asfalt met al weer een zwembad. Maar eerst een rondje op de motor en een paar van die saaie ‘proeven” foto’s maken: gras en lint dus.
Proef 1, de skihelling stond nu in het lint en dat is wel een verrassing: drie minuten draaien en keren op een mini-skihelling die wel overal schuin is (en ook dat zie je nauwelijks op de foto). Ze noemen het een crossproef

Vanaf die proef gaan ze de eerste lus in van ca 1 uur richting proef 2, enduroproef Cementa. Een lange van meer dan anderhalf uur lopen compleet in het bos en tegen die boshelling aan gekleefd. Niks extreems maar wel met stenen en echt een werkproef.
Via TC1 op de paddock de tweede lus in met aan het eind daarvan de derde proef. Een beetje een Hellendoornse heide en knippenpaden proef, vlak en deels op harde klei die kapot gaat en deels zanderig. Die noemen ze dan “enduroproef 2”, maar wij vinden het een crossproef. Het plan is drie ronden van 60 km. De rest van de foto’s toont de proloog op vrijdagavond. De tijd daarvan gaat als 1 proef bij de zaterdag opgeteld worden. Ook deze proloog is erg mini uitgezet en niks extreems erin.
Ondanks de ruimte in Zweden doen ze hier deze EK nogal op de postzegel. Zowel rijders als volgers komen (hemelsbreed) nooit verder dan dan zo’n 8 kilometer van de paddock.
Belangrijker nog is dat na alles gezien te hebben, die van “ons” hier serieus mee kunnen doen. Terrein en ondergrond is zeker niet gigantisch in ons nadeel.
Nog even geduld, zaterdag weten we meer. Daarvoor krijgen we hier nog een mini-bike-race-show en een quad-demo. Druk, druk, druk …

KTM Ready to Race