ISDE 2018: ver weg en mooi

isde2018-teamsOp herhaling in Chili! Na 2007 in La Serena nu voor de 2e keer en de locatie heet Vina del Mar, een meer zuidelijk gelegen kustplaats bij Valparaiso.
Van 12 tot 17 november vindt hier de 93e zesdaagse plaats met de paddock midden in de stad. De propvolle 20-voets container staat al een poosje op het vasteland en terwijl dit geprogrammeerde bericht automatisch wordt gepubliceerd staat Facebook waarschijnlijk al vol met foto’s van het uitpakken. We zaten nu eenmaal niet allemaal in hetzelfde vliegtuig.

10 Nederlandse rijders in clubteams gaan de strijd aan in het verre Chili.
Team Smitma: Rik Vierhuizen, Mark Smits, Daan Bruijsten
Team MCNH: Theo van Lierop, Dinand Tijhuis, Alex Selling
Team JTX: Joep Luth, Rendo Boersma, Sjaak Martens
Team nog onbekend: Leo Moulijn
Zij worden ondersteund door 26 helpers en die gaan de handen vol krijgen met drie service posten per dag naast S/F.  Totaal drie verschillende routes met steeds een aanlooproute en dan een lus die (grotendeels) twee keer gereden wordt. Details hier.
Dag 1 en 2 gaan naar het noorden voor 288 km en 8:15 uur. Dag 3 en 4 buigt naar het oosten en telt 250 km en 7:37 uur. Dag 5 gaat langs de kust naar het zuiden en deze is goed voor 273 km en 7:41 uur. Op dag 6 de traditionele slotcross met een aanlooproute van 22 km.
Dit pittige scenario ligt er klaar voor voorlopig aangemelde 649 rijders waaronder zo’n 200 Chilenen en 130 Argentijnen. Twintig Trophy teams, 10 Junior Trophy, 9 dames teams en veel clubteams. In die laatste categorie zal het voor TeamNL moeten gebeuren want de KNMV heeft geen landenteams afgevaardigd. Dan gaan we maar voor een herhaling zoals in Spanje 2016 waar Daan Bruijsten tweede werd in zijn clubklasse en 8e in de overalll clubscratch!

Husqvarna Motorcycles