ISDE 2018 Chili: zaterdag, geslaagde “strandcross”

Meer foto’s. 2018-isde-leo-moulijn-slotcrossDe klassieke slotcross op dag zes werd ongeveer op het strand verreden. Zo’n 15 km ten noorden van Vina del Mar. Er kwam machtig veel publiek op af. Het was erg fijn zand maar de stofoverlast viel mee. Wel veel valpartijen in dat losse spul.
Leo Moulijn mocht om 10:00 uur in de eerste heat het spits afbijten en dat ging heel netjes naar een plaatsje of 13. In de derde heat maakten Joep Luth en Theo van Lierop er een spannend onderling gevecht van terwijl Alex Selling in de toptien voor hen uit reed.
Sjaak Martens maakte in heat 4 de klus mooi en solide af.
In heat vijf ging Mark Smits er nog eens goed voor zitten. Hij startte op plek 3 en reed vlot naar voren naar de heatwinst. Dikke grijns aan de finish natuurlijk. Rendo Boersma koerste ergens halverwege het veld bekeken naar de geblokte vlag.
Daan Bruijsten in heat 6 had vooral de pech dat er tot drie keer toe iemand voor hem ging liggen. Het waren niet allemaal zandhazen. Uiteindelijk pakte hij toch een mooie vierde plek in zijn klasse.
In heat 8 mocht Dinand Tijhuis het als enige C3 rijder afmaken voor TeamNL. Fijn met de oranje helm op hengelde hij een strakke 15e plaats binnen. Tot zover het clubteam feest.

Meedogenloze prestaties