Nieuwsbrief Morocco Desert Challenge 2020

NIEUWSBRIEF 2 – AUGUSTUS 2019 MDC2020: BIJNA VOLZET OP 24 UUR

Beste rally-vrienden,

Het moet de natte droom van elke rally-organisator zijn! En ik, als organisator van de Morocco Desert Challenge, beleef hem vandaag. Slechts 24 uur na het openen van de inschrijvingen voor de 2020 editie, zijn reeds 70% van de plaatsen ingenomen, goed voor 707 personen (piloten, navigators en assistentie). De MDC kan zich dus zonder pretentie de meest populaire rally-raid ter wereld noemen.

De tsunami aan inschrijvingen leverde op 1 dag volgende resultaten op:

27 RACE TRUCKS
De kans is reëel dat de MDC opnieuw de grootste truckrace ter wereld wordt. Met 27 reeds ingeschreven T4’s en nog een 5-tal in de pipeline is deze ambitie een haalbare kaart. Opnieuw komt het merendeel uit Nederland (EVM, Schoones, Mammoet, Versteijnen, Van Den Heuvel, Hamer, Timmermans en vele anderen) maar ook België is goed vertegenwoordigd (Gregoor, Rotsaert, Ingels, Verheyden, etc.). De overige plaatsen worden ingenomen door Franse (2 x Boucou) en Oost-Europese teams zoals Fazekas en uiteraard de winnaars van de 2019-editie: het wit Russische MAZ. Benieuwd wie de laatste 8 plaatsen gaat opvullen …

51 MOTOREN & QUADS
Opnieuw een heel internationaal deelnemersveld met als koploper Frankrijk met 12 motoren. We verwelkomen voor het eerst ook een groep Italiaanse, Noorse en Mexicaanse rijders. Maar ook Amerikanen, Tsjechen, Spanjaarden & Belgen. In deze categorie sluiten de Nederlanders het rijtje af. Een 10-tal rijders kiest voor de Malle-Moto categorie. Er zijn nog 24 plaatsen beschikbaar!

68 AUTO’s & BUGGY’s
Benieuwd wie volgend jaar de Optimus buggy’s van MD Rallysport het vuur aan de schenen zal leggen. De Overdrives (MP Rallysport, Paulo Ferreira, Vincent Thijs, etc.), de Ford Rangers van South-Racing, de Red-Lined Nissan Navarra’s of een Herrator buggy? De helft van het deelnemersveld zijn topwagens, maar minstens evenveel deelnemers zijn ingeschreven met meer betaalbare bolides. (vooral veel Bowlers en Toyota Landcruisers). Japan, Venezuela, Zuid-Afrika, Israël, Algerije, Mexico … het wordt een mooie, internationale wedstrijd.

65 SIDE-BY-SIDES
Volzet! Jawel, 65 SSV’s ingeschreven in 1 dag en quasi allemaal Can-Am Maveric X3’s. Het zat eraan te komen: de categorie die de toekomst is van de rally-raid is ook bij de MDC de populairste. Frankrijk, thuisland van de 2019 winnaar Pinchedez leidt de dans met meer dan 20 SSV’s, gevolgd door Nederland & België. In principe is deze categorie nu al volzet. Of we er nog enkele extra aanvaarden, hangt af van de inschrijvingen-evolutie bij de auto’s.

Wie zich nog wil inschrijven voor de Morocco Desert Challenge 2020, wacht dus beter niet te lang, want “vol is vol”. Inschrijven kan via www.competitorcontrol.nl
Als je echt nog een laatste duwtje in de rug nodig hebt, kijk dan eens naar onze nieuwe, vette, MDC2020 promo trailer.

This is our race, this is our rally, this is … the Morocco Desert Challenge

Hopelijk ben jij er in April 2020 terug bij.

Met heel veel fiere groeten

Gert Duson

GSM: +32/475/50.36.50
gert@morocco-desert-challenge.com
www.morocco-desert-challenge.com