Motor Cross Country Zuidwolde op 12 oktober

foto: endurofunOp zaterdag 12 oktober organiseert MotorCrossClub Zuidwolde haar eerste 3-uurs Cross Country op en rond het crosscircuit aan Het Oosterveld langs de N48 in Drenthe. Het circuit wordt zo’n 6 á 8 kilometer lang met stukken crossbaan, bossingels en maïsland. Ook zit er een “extreme Enduro”-gedeelte in, met de mogelijkheid om een “soft”-route te nemen. Maximaal 75 teams kunnen gaan strijden om de winst, er wordt gekeken welk team er de meeste ronden heeft gereden na deze 3 uur.

Het belooft een spectaculaire eerste editie te gaan worden als het aan de organisatie ligt. “We zijn met een organisatieteam wat bij elkaar al 100 jaar crosst, dus we weten wat de echte crosser verwacht van een Cross Country”, aldus Peter Steenbergen. In 2016 ontstond het idee en sinds begin dit jaar zijn ze hard bezig om het rond te krijgen. Niet alleen het technische aspect zoals de route afzetten, hindernissen inplannen en een tank- en wisselzone, maar ook alles omtrent het opstellen van het wedstrijdreglement, vergunningen en verzekeringen. “We hebben ook de beveiliging en planning omtrent parkeren goed voorbereid, want publiek is natuurlijk ook van harte welkom!” Tijdens de Cross Country is er uiteraard catering aanwezig.

Er wordt gestart om 13.00u. Rijden kan in teamverband of solo, waarbij een team bestaat uit maximaal 2 personen die met 1 (eigen!) transponder rijden en die gewisseld moet worden. Een kenteken is niet nodig dus crossmotoren zijn ook welkom.

Een inschrijving kost 20,- per persoon en inschrijven kan vanaf 12 september. Info zal verschijnen op de website www.mccz.nl en de Facebookpagina van de motorcrossclub.