Inschrijving open: Vrij rijden tijdens Cross Country Nederweert-Eind op zondag 11 oktober

Na de geslaagde Cross Country Challenge van 5 & 6 september jongstleden maakt MC de Peelrijders, Nederweert-Eind zich op voor een volgende Cross Country ONLY editie op zondag 11 oktober aanstaande. De van oudsher Motorcross vereniging neemt dit initiatief om zo de geannuleerde offroad-ritten te compenseren en de recreatieve offroad-rijder toch zijn plezier te gunnen. Deelnemers van alle nationaliteiten zijn welkom.

Helaas hebben we slechts beperkte ruimte voor deelname en is de voorinschrijving verplicht. Zorg dat je er bij bent en bemachtig nu een deelname-ticket.

Inschrijflink: https://www.livingfortheweekend.mx/product/deelname-ticket-cross-country-11-oktober/

Voor aanstaande editie tovert de organisatie met behulp van diverse grondverzet-specialisten het gehele terrein om in een kilometers lang offroad-parcours met diverse uitdagende obstakels welke voor alle niveaus te doen zijn. Ook is er telkens een cheat-line ingebouwd voor rijders die het nemen van het obstakel nog een ronde uit willen stellen.

Het circuit biedt een variatie aan bosgrond, diep losgewoeld zand, stukken gras én zandstukken met een wat hardere structuur. De parcoursbouwers houden rekening met een mooie afwisseling van stukken met tempo en stukken met kruip en sluip. Volgens de eerste metingen kan er een circuit van 8 minuten worden gecreëerd.

Ivm de corona-maatregelen starten de deelnemers in groepen. De deelnemers kunnen dan in blokken van 30 minuten minimaal 3 keer van start gaan.

De groepen zullen vanaf 09.00uur van start gaan en er wordt dusdanig rekening gehouden dat de rijders telkens maximaal 1 uur tussen hun sessies in hebben zitten om even op adem te komen en de motor te tanken. De deelnemers krijgen de definitieve indeling een week vooraf toegestuurd.

Naast een catering en sanitair-punt op het terrein van MC de Peelrijders zal er ook een industriestraat worden ingericht.

Rijders mogen maximaal twee helpers meenemen. Deze mogen niet op het parcours maar mogen wel toeschouwen mits er 1,5 meter afstand wordt bewaard.

De verzekering wordt verzorgt door Speed Secure en wordt op de dag zelf afgesloten met de rijders. U kunt dan kiezen voor de verplichte WA dekking of de WA + PO dekking.

Wil je met een crosser zonder kenteken meedoen, meld je dan per e-mail aan via depeelrijders@gmail.com Bij voldoende animo maken we dan een aparte groep. Ook geïnteresseerde ervaren 85cc rijders mogen mailen.

Klik hier om in te schrijven.

Foto’s: Gemaakt door Huub Munsters tijdens de editie van 5&6 september.