Andalucia Rally, inschrijving geopend

Na een succesvol debuut in 2020 krijgt de Andalucia Rally al snel zijn verdiende vervolg. Over twee maanden zal editie 2021 uit de startblokken worden geschoten. En dat hoogstwaarschijnlijk onder een prettig Spaans voorjaars zonnetje. De week van hemelvaart staat dus volledig in het teken van rally actie.
De Andalucia Rally was verleden jaar de eerste FIM/FIA rally op het Europese continent die onder strikte covid-richtijnen de internationale rally wereld terug in beweging bracht. Organisator ODC, onder de bezielende leiding van grootmeester David Castera, speelde het klaar om een fantastisch traject uit te tekenen door het avontuurlijke en gastvrije Spaanse Andalucië. Het authentieke en sfeervolle Hacienda el Rosalejo speelt wederom gastheer voor de heren en dames rallycoureurs uit de diverse disciplines. De Andalucia Rally is opnieuw gelabeld als “Road to Dakar” evenement. Dit houdt in dat deelnemers zich kunnen kwalificeren voor deelname aan Dakar 2022.

BIKE
Voor Enduro rijders bestaat de mogelijkheid om met geringe aanpassingen aan hun vertrouwde machine deel te nemen aan deze volwaardige rally. De Enduro Cup categorie is de mogelijkheid om uw rally droom te verwezenlijken. Een autonomie van 90 kilometer is al voldoende.
De ervaren rijders gaan van start in de moto rally raid categorie. Volwaardige rally motoren zoals onder meer ook ingezet tijdens de Dakar Rally.

QUAD
Voor quad deelnemers gelden dezelfde opties als de bike categorie.

SIDE BY SIDE
De SSV voertuigen vormen de snelst groeiende klasse in het hedendaagse rally landschap. Zij verdienen hun populariteit door hun relatief laagdrempelige instap ten opzichte van de auto categorie en hun ruime keuze in aanbieders. De OPEN SSV categorie is de mogelijkheid om deel te nemen in een SSV, buiten de FIA en Dakar regelementen. Een autonomie van 90 km is al voldoende.

AUTO
De auto discipline vraagt uiteraard om een specifieke preparatie en de juiste know how om deel te nemen. Er zijn de vier gekende FIA World Cup categorieën (T1, T2, T3, T4) maar er is ook startgelegenheid voor de auto’s die buiten de FIA en Dakar regelementen vallen, de OPEN categorie.

Diverse ervaren professionele Nederlandse preparateurs hebben al kennis gemaakt met de evenementen van ODC en hebben aangegeven om ook dit jaar weer van de partij te zijn
Meer informatie vind u op de website www.andaluciarallyodc.com
De site informeert u in drie talen: Engels, Frans & Spaans
Vragen in de Nederlandse taal kunt u richten aan RallyRaad@gmail.com