MON: PRIJZEN DAGVERZEKERINGEN NIET OMHOOG

HET RIJDEN VAN OFFROADRITTEN EN DEELNEMEN AAN BIJZONDERE MOTORCROSSWEDSTRIJDEN BIJ MOTORSPORT ORGANISATIE NEDERLAND (MON) BLIJFT IN 2017 BIJZONDER BETAALBAAR. DE HUIDIGE, LAGE PRIJZEN VAN DAGVERZEKERINGEN BLIJVEN NAMELIJK OOK IN 2017 GEHANDHAAFD.
Bovendien is het zoals altijd mogelijk om met een start-of trainingsbewijs aan dergelijke evenementen mee te doen, zonder extra kosten (buiten het inschrijfgeld).

Hoewel verzekeraars het risico van motorsportevenementen door een aantal incidenten steeds hoger inschalen, is het toch gelukt om deze kostenpost voor MON laag te houden. Zonder concessies te hoeven doen én zonder de rekening bij de rijder neer te leggen. Achter de schermen is er maanden onderhandeld met verschillende partijen om betaalbare dagverzekeringen te blijven kunnen aanbieden. En met resultaat: een dagverzekering met een WA-dekking, te gebruiken bij trainingen, offroadritten en clubevenementen, kost in 2017 zoals je gewend bent € 15,-. Een uitgebreide dagverzekering met een WA- en PO-dekking, die worden uitgegeven bij grotere wedstrijden zoals de Wintercross, kost net als in 2016 € 20,-.

Nico Troost, directeur bij MON, is erg tevreden over het behaalde resultaat: “De afgelopen jaren zijn de kosten voor verzekeringen gerelateerd aan de motorsport explosief gestegen. Ongevallen zoals die in Haaksbergen, maar ook tijdens onze eigen wedstrijden hebben ervoor gezorgd dat de premies de pan uitrezen. Dat is een probleem als het laagdrempelig maken én houden van de motorsport je missie is. Dat is onze kracht en daarvan uitgaand hebben we net zo lang gezocht, gewikt en gewogen tot een positief bericht als dit de deur uit kon. Dat was niet makkelijk, maar we zijn blij dat we ons mede hierdoor ook in 2017 met trots “dé motorsportbond voor de liefhebber” kunnen noemen.”
Meer op de MON site.