Offroad Ruinen 12 maart

 otr RuinenOp zondag 12 maart organiseert motorclub MC80 Ruinen de jaarlijkse offroad rit. Starten vanaf 10.00 uur aan de Echtenseweg 17, 7963 PC Ruinen. Inschrijven en keuren vanaf 8.00 uur. De rit wordt onder KNMV vlag verreden en is ook toegankelijk voor quads. Met een grote groep vrijwilligers is MC’80 Ruinen alweer geruime tijd bezig om weer een mooie rit uit te zetten. Het is voor de rijders altijd een uitdaging om een mooie variatie in de rit te krijgen. Bouwland, zandpaden en bos, zorgen er voor dat in de route van ongeveer 45 kilometer voor ieder wat wils zit. De marshalls rijden om 8.00 uur nog een keer de route om alles te controleren. Daarna zullen ze herkenbaar tussen de deelnemers rijden om onderweg alles in goede banen te leiden en eventueel hulp te bieden aan rijders. Halverwege is er voor de rijders de gelegenheid om een pauze te houden in de schuur bij Henk Joosten in Ansen.

Mooie locaties om te kijken voor het publiek zijn: Huttenweg/Noordharen, molen de Zaandplatte, Neuzendijk en bij start/finish.

Er zit vanaf 8.00 uur een groep inschrijvers klaar, de motors worden gekeurd, Cafe Hees heeft de koffie klaar bij start / finish en onderweg staat er een grote groep verkeersregelaars. De start is net als de laatste jaren in het weiland aan de Echtenseweg bij de rotonde van de N375. De motoren starten vanaf 10.00 uur. Deelnemende quads mogen vanaf 11.00 uur starten.
In de feesttent is iedereen welkom bij start/finish. Vanaf 14.00 uur is er muziek verzorgd door Duo Tandem.