Memo Tours Nieuwsbrief Tuareg Rally 2017

memo_tuareg_1Vandaag wordt er serieus begonnen, de scrutineering, ofwel, de technische en administratieve keuring! De meeste rijders hebben alle medische en administratieve gegevens al doorgemaild vanuit NL, maar voor de rijders die zich wat minder hebben voorbereid, moet dit vandaag alsnog geregeld worden.

Natuurlijk moeten de motoren en auto’s technisch gekeurd worden, De “SPOT” wordt gecontroleerd – dit is een apparaatje met GPS tracker, waarmee je je locatie en van te voren gemaakte tekstboodschappen via het satellietnetwerk en een basisstation op aarde naar een aantal e-mailadressen kunt sturen. Of waarmee je in geval van nood de hulpdiensten kunt inschakelen. En niet te vergeten, een apparaatje waarmee de organisatie ten alle tijden de locatie van de rijder kan traceren.

Scrutineering! Eerst nog even het een en ander aanpassen aan motoren en auto, kort testritje, kleine wijzigingen doorvoeren. En dan is het tijd voor de keuring.

Onze tentgangers hadden wel een beetje koude voeten gehad, maar verder was het goed te doen. Op zo’n 1500 meter hoogte zijn de nachten redelijk frisjes! Vanochtend wakker gemaakt met Ramen, die Sonne. Opgevolgd door: gute Morgen Sonnenschein (wel allebei Duits maar dat is dan ook echt de enige overeenkomst 😁).

De sfeer in de groep is goed, er wordt gezellig geconverseerd in NL DUI AUT!