Memo Tours Nieuwsbrief 7 Tuareg Rally 2017 – day 4

Erg Ouzina
Motor Pro: 1 Special 240 km – Motor Expert: 1 Special 150 km
De duinen van Erg Ouzina zijn gelegen in het zuid-oostelijk deel van Marokko, in de regio Ouarzazate. Aan de rand van dit duinengebied zijn nog verschillende Berber dorpen die de lokale tradities hebben weten te behouden.
Aan gezien er hier in het kleine dorpje Merzouga geen sleutelbeenbrace voorhanden was, heeft het serviceteam er een zelf gefabriceerd.

Met de standaard autogordel van de Samurai van Lisette en Nele, een imbusboutje, een moertje en 2 plaatjes is er een prima vervanging voor gevonden!

We verblijven dit jaar een dag langer in Merzouga. De organisatie heeft een compleet nieuwe route uitgezet. Prachtig! Heel gevarieerd, bijzondere mooie landschappen, kleine duinen. De rijders kwamen erg tevreden binnen. Niek Ronde, die toch al menige Tuareg Rally heeft gereden, vond het de mooiste Tuareg rijdag ooit!!

Lisette en Nele hadden ook een bijzondere dag met hun Samurai. De navigatie apparatuur viel weg, waardoor ze uiteindelijk in een duinpan terecht kwamen. Na veel geworstel, heen en weer rijden zijn ze er toch weer uitgekomen.