15.000ste deelnemer aan de Junior Riding Experience op de Zwarte Cross!

junior-15000De Junior Riding Experience bestaat 9 jaar. En uitgerekend op de Zwarte Cross kunnen we het heugelijke feit vieren dat we in de afgelopen 9 jaar 15.000 kinderen de kans hebben geboden op een veilige manier kennis te maken met het off-road rijden.
Zaterdag 15 juli tussen 13.30 en 13:45 uur zal de teller de magische tik passeren en verwachten we de 15.000ste te verwelkomen.

15.000ste deelnemer moment
Wil je dit bijzondere moment ook bijwonen? Kom dan op zaterdag 15 juli ruim vóór 13:30 uur naar het Blagenparadijs. Onder het goedkeurend oog van Tante Rikie zullen we de 15.000ste blaag verrassen met de mededeling dat hij de gelukkige is geworden!
Het kind ligt nu nog argeloos duimendraaiend naar het plafond te turen, maar zijn of haar leven zal na zaterdag 15 juli nooit meer hetzelfde zijn.
Hij verdient namelijk eeuwigdurende roem, maar ook een prachtig MX kledingpakket van Yamaha, de Gouden Jeugd Crossband en een officieel gouden certificaat dat waarschijnlijk nooit meer van de slaapkamermuur afgaat.

En natuurlijk de dikke handdruk van tante Rikie. Wat kun je je nog meer wensen in de rest van je leven…?

Waar: Het Blagenparadijs op de Zwarte Cross 2017
Wanneer: zaterdag 15 juli
Hoe laat: tussen 13:30 en 13:45 uur
Contactpersoon: Bryan Zuidinga van MotoX
Tel. 06-81.42.00.27

Kweekvijver voor Dutch Masters of Motorcross
De Junior Riding Experience is bedacht door Bryan Zuidinga (KNMV Motorsporttrainer) om een laagdrempelige opstap te creëren en kinderen de kans te geven om met de motorcross in aanraking te komen. Juist voor die kinderen die geen familie of vrienden in de motorcrosswereld hebben.

Bij de Junior Riding Experience laten we het vuurtje voor de motorcross ontvlammen. We durven wel te zeggen dat de Junior Riding Experience dé kweekvijver is voor nieuw talent. Kinderen die 6 à 7 jaar geleden voor het eerst bij de Junior Ridng Experience reden, rijden nu de Nederlands kampioenschappen. Kinderen waarvan de ouders geen idee hadden dat hun kind kon motorcrossen…

De eerste lichting jonge coureurs zal dus straks staan te trappelen om met ronkende uitlaat door te stomen naar de finaleronde van de Dutch Masters of Motorcross, die dit jaar voor het eerst zal worden verreden op de Zwarte Cross.

Ku’j ’t zelf soms better? Zwarte Cross komt met de “Grote mensen”-versie
Om al die ouders die knarsentandend langs de zijlijn staan terwijl hun kinderen op de Junior Riding Experience track rondscheuren ook eens de kans te geven om te rijden, zal dit jaar voor het eerst ook de “grote mensen”-versie van de Junior Riding Experience op de Zwarte Cross plaatsvinden.

Voor alle ouders die denken dat ze het beter kunnen dan hun kinderen is er dit jaar de motoropstap in het stuntvak Ground Hero. Ku’j ’t zelf soms better? Laat het maar eens zien dan!

Partners van de Junior Riding Experience
De Junior Ridng Experience wordt sinds het begin al ondersteund door de volgende partijen. Deze partners maken het mogelijk dat deelname aan de Junior Riding Experience voor de kinderen geheel kostenloos is.

– Yamaha Motor Nederland
– Zwarte Cross
– Reiger Racing Suspension
– KNMV