Alpine Hearing Protection lanceert vernieuwde lijn op maat gemaakte oordoppen

Alpine Hearing Protection lanceert vernieuwde lijn op maat gemaakte oordoppen
Alpine_nieuwe_otoplastieken
Revolutionaire filteroordoppen voor motorrijders

Om zo min mogelijk last te hebben van windruis op de motor, biedt Alpine al jarenlang gehoorbescherming voor motorrijders. De oordoppen op maat (otoplastieken) krijgen dit jaar een nieuw design dankzij een geavanceerde digitale scan- en productietechnologie. De Alpine MotoSafe Custom 4D gehoorbeschermers worden tijdens de MOTORbeurs geïntroduceerd, die van 22 t/m 25 februari plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. De oordoppen hebben een aantal nieuwe unieke eigenschappen, die het motorrijden nog aangenamer maken.

Nauwkeurige digitale scan- en productietechnologie
Op maat gemaakte oordoppen hebben de ideale pasvorm, omdat tijdens het aanmeten een afdruk van het oor gemaakt wordt. Op deze manier is elke op maat gemaakte oordop uniek. De otoplastieken van Alpine werden voorheen met de hand geproduceerd. Dankzij de vernieuwde digitale productietechniek is de pasvorm nu nog nauwkeuriger. Aan deze nieuwe ‘4D-technologie’ hebben de nieuwe otoplastieken hun naam dan ook te danken. Niet alleen de buitenkant van de oordop bestaat uit maatwerk, ook het geluidskanaal aan de binnenkant kan dankzij de computerscan nu op zeer precieze wijze worden vormgegeven. Dit resulteert in een uitstekende pasvorm. Het dempingsniveau is bovendien 100 procent reproduceerbaar.

Uniek in Europa: mini-grip uitneemhulp
Het verwijderen van oordoppen uit de oren gaat niet altijd even soepel. Alpine introduceert daarom als eerste in Europa een unieke uitneemhulp, die de mini-grip genoemd wordt. Dankzij een klein en onopvallend lipje heb je meer grip en verwijder je eenvoudig de oordop uit je oor. De mini-grip is van hetzelfde soepele materiaal als de oordop gemaakt, waardoor de gehoorbeschermers comfortabel onder de helm zitten.

Eigen naam en uniek nummer op oordoppen
Oordopjes raken snel kwijt of verward met die van een ander. De vernieuwde otoplastieken van Alpine zijn stuk voor stuk voorzien van een uniek nummer en je eigen voornaam. Hierdoor is de eigenaar van de oordop altijd eenvoudig en snel te traceren.

Nabestellen met bewaarde scan
Naast het feit dat de nieuwe Alpine MotoSafe Custom 4D oordoppen de perfecte pasvorm hebben, levert het vernieuwde productieproces nog een ander voordeel op. De scans en de gegevens van de klant worden door Alpine bewaard, waardoor je altijd oordoppen kunt nabestellen. Handig bij eventueel verlies of wanneer je een andere uitvoering wilt aanschaffen, bijvoorbeeld oordoppen voor het slapen of feesten.

Snellere levertijd
Voorheen ontving men de op maat gemaakte oordoppen inclusief afdrukken binnen 4 weken thuis. Het nieuwe productieproces maakt een snellere levertijd mogelijk: binnen twee weken na het aanmeten hebben klanten hun nieuwe otoplastieken al in huis.

Oordoppen voor elke situatie
Een set op maat gemaakte oordoppen komt in de meest uiteenlopende situaties van pas. Je wilt je oren niet alleen beschermen tegen harde windruis op de motor, maar bijvoorbeeld ook tegen harde muziek tijdens een concert of festival of tegen een pijnlijke luchtdruk op grote hoogtes. Daarom heeft Alpine een breed assortiment filteroordoppen ontwikkeld voor verschillende doeleinden, zodat je kunt genieten van de dingen die je graag doet.

Bij het aanmeten van otoplastieken heb je de keuze uit diverse filters met verschillende dempingswaarden. De nieuwe Alpine MotoSafe Custom 4D oordoppen sluiten perfect aan op het oor en de gehoorgang en zijn er voor verschillende toepassingen. De oordoppen zijn bovendien leverbaar in diverse kleuren. Voor wie liever een onopvallende gehoorbeschermer draagt, is het wederom mogelijk om te kiezen voor een transparante versie. Het aanmeten gebeurt op het hoofdkantoor van Alpine in Soesterberg, of via de speciale aanmeetservice aan huis.

– – – – – – – – – – – – – – –

Over Alpine Hearing Protection

Alpine Nederland is opgericht in 1995 en is een van de weinige fabrikanten ter wereld die gehoorbescherming als core business heeft. Alpine heeft als doel om gehoorbescherming zo laagdrempelig mogelijk te maken en zet zich in voor bewustwording rondom gehoorbeschadiging. De oordoppen van Alpine worden wereldwijd verkocht in ruim 50 landen. Alle producten van Alpine zijn officieel getest door onafhankelijke keuringsinstanties en hebben de CE-markering. Alpine biedt gehoorbeschermers voor onder meer motorrijders, muzikanten, kinderen, reiziger, watersporters, uitgaanspubliek en mensen met slaapproblemen.