KTM KONDIGT AAN: NIEUWE, EXCLUSIEVE POWERPARTS VAN FMF RACING

FMF Factory 4.1 RCT MufflerKTM kondigt met plezier een nieuwe, exclusieve samenwerking met FMF Racing aan. Samen met de uitlaatfabrikant gaat KTM gespecialiseerde KTM PowerParts-producten voor zijn offroadassortiment ontwikkelen en produceren.
Het bekende merk FMF staat voor succes met crossmotoren op het racecircuit. Het voorziet zijn klanten van hoogwaardige, prestatieverhogende uitlaatsystemen voor de secundaire markt. Dit Amerikaanse bedrijf uit Californië ontstond in 1973 en heeft sindsdien door zijn expertise, passie en visie om de allerbeste uitlaten ter wereld te maken een ijzersterke reputatie opgebouwd. Daarom is FMF Racing de ideale partner om topproducten te ontwerpen voor de READY TO RACE SX- en EXC-modellen van KTM.

Binnen dit nieuwe samenwerkingsverband gaan FMF Racing en de R&D-afdeling van KTM in het Oostenrijkse Mattighofen krachtige uitlaatsystemen ontwikkelen voor de modellen uit de lijn van 2019. Van de KTM 50 SX voor junioren tot en met de echte krachtpatsers (de KTM 300 EXC TPI en de KTM 450 SX-F). De twee merken werken al langer over de hele wereld met elkaar samen in het kader van verschillende officiële KTM-raceteams. Die samenwerking wordt nu nog hechter door de fabricage van gespecialiseerde FMF Racing-producten, waardoor KTM zijn klanten exclusief de allerbeste verbeteringen voor hun terreinmotoren kan aanbieden.

Doordat beide merken elkaar al erg goed kennen en meteen vanaf de ontwerpfase van nieuwe KTM-apparatuur samen rond de tafel zitten, profiteren klanten van nog meer mogelijkheden. Binnenkort zijn de nieuwe, door FMF Racing ontworpen KTM PowerParts voor modellen uit 2019 beschikbaar bij KTM-dealers – van de fatty pipe tot volledige uitlaatsystemen, die worden gebruikt door enkele van de beste motorcrossers ter wereld.

“FMF Racing is een wereldberoemde uitlaatfabrikant voor de secundaire markt, die geroemd wordt om zijn hoogwaardige, prestatieverhogende producten. Hun focus op succes sluit volledig aan bij de filosofie van KTM. Daarom is deze nieuwe samenwerking een mooie gelegenheid voor FMF om producten te ontwerpen in nauwe samenwerking met ons R&D-team bij KTM”, zei Thomas Friedrich, hoofd van de afdeling Product Management Technical Accessories.

“Een cruciaal aspect is dat we meteen vanaf dag één van het ontwerp- en productieproces van elk van onze nieuwe KTM-machines samenwerken. Daardoor zijn de nieuwe KTM PowerParts-opties niet zomaar extraatjes voor onze klanten, maar producten die perfect bij elkaar passen en speciaal voor de secundaire markt werden ontwikkeld. Er is een brede waaier aan FMF Racing-uitlaten beschikbaar voor zowel tweetakt- als viertaktterreinmachines van KTM, en we kijken uit naar het moment dat ze verkrijgbaar zijn bij onze dealers als onderdeel van de KTM PowerParts-collectie”, besloot Friedrich.

“De Flying Machine Factory (FMF) verlegt al sinds 1973 de grenzen van R&D en racing. Vandaag, 45 jaar later, zien we de langdurige relatie met KTM evolueren van racing alleen naar een exclusief partnership, waardoor ons merk wereldwijd naar een hoger niveau getild wordt. De vele tests en aanpassingen die het R&D-team van KTM doet, passen perfect bij onze aanpak. Samen zorgen we ervoor dat het productgamma van FMF de verwachte prestaties levert. Beide merken streven namelijk hand in hand één doel na: onze racers en klanten dat echte kampioensgevoel geven”, zei FMF Marketing and Brand Director Don Emler Jr.