Eerste Piepercross Westerkwartier te Opende met enduro/crosscountry

Inschrijving voor uniek 2daags evenement nu open, vol=vol…!

Op de grens van Groningen en Friesland wordt op 13 en 14 oktober een uniek motorsport evenement gehouden. Een aantal bevriende motorsport liefhebbers uit het Westerkwartier en Friesland hebben hun krachten gebundeld en gaan dit tweedaagse evenement organiseren.

De Poelbuurt onder Opende is het decor van dit festijn. Waar de aardappelen net zijn gerooid, wordt nu een uitdagend motorcross circuit uitgezet met springbulten, wasbord, dubbelsprongen, kombochten, etc.

Veteranen crosser en enthousiasteling van het eerste uur; pensionado Jan Krol uit Grootegast is tijdens dit evenement belast met de portefeuille “algemene zaken” en heeft het er maar druk mee: “De gemeente Grootegast heeft hun medewerking toegezegd, als wij onze zaakjes op orde hebben krijgen we de vergunning voor elkaar”.

De cross wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de KNMV, op naam van nabijgelegen “Stichting Enduro&Offroad Motorsport Houtigehage”, zodat alle Nederlandse licentiehouders aan deze wedstrijd mee mogen doen. Voorzitter Wopke Hoekstra van de naburige club heeft duidelijk wel vaker met dit bijltje gehakt: “Het is mooi dat er meer mensen zijn die zich willen inzetten voor onze geliefde motorsport en wij gaan er samen wat moois van maken, wij zorgen dat alle officiële wedstrijdzaken geregeld zijn, ook de KNMV medische units en verpleegkundigen, EHBO teams, transponder-tijdwaarneming, startcommissie, etc. zijn van de partij”.

Op zondag morgen wordt er i.s.m. Crossclub Noordwijk een brommercross verreden waarin in verschillende manches gestart wordt. Zondags middags wordt er door de Houtigehaagster MC Sportlust een zgn. 2 uurs Enduro/crosscountry georganiseerd. Deze wedstrijd maakt gebruik van het piepercross circuit, maar gaat over een verlengde route waarin ook natuurlijke hindernissen en kunstmatige obstakels zijn opgenomen, zoals sloten, boomstammen, waterbak, rioolbuizen, etc. Bij de moeilijkste passages is er vaak een zgn. “chicken-line” aangelegd voor de minder ervaren enduro-piloten.

De endurocross begint met de altijd spectaculaire Le Mans massastart, waarbij alle deelnemers ca. 100 meter lopend naar de motor sprinten en dan pas de motoren mogen starten en zullen vechten voor een goede startpositie.

Waarom deze piepercross? Hoofd technische en baan commissie Berend van der Velde legt dit kort en krachtig uit: “We wilden een keer wat anders organiseren voor de regionale crossers. De layout van een gelegenheids circuit heb jezelf in de hand en we kunnen er echt wat moois van maken”. PR officer Harm Boezerooij vult aan: “We hadden dit al eerder op de agenda, maar door omstandigheden werd ons dit onmogelijk gemaakt, nu maken we een frisse doorstart. We hebben een fijne groep sponsoren die ons steunt en als het weer ook nog een beetje mee zit in het weekend van 13/14 oktober, dan ben ik er van overtuigd dat we een prachtig evenement kunnen neerzetten, zowel voor de rijders en de liefhebbers, maar ook de mensen die deze sport niet kennen of gewoon even langs willen komen voor een hapje en drankje zijn welkom. De toegang is gratis, dus komt allen!”.

Lokatie: Poelbuurt Circuit, Opende. Vanaf de Scheiding kunt u de bewegwijzering volgen.

Volop parkeer gelegenheid en mogelijkheid tot kamperen op de paddock voor crossers die het hele weekend blijven.

Feesttent aanwezig, zaterdag avond wat feestmuziek.
Toegang gehele weekend gratis.
Piepercross zaterdag 13 oktober.
(Vanaf 85cc)
Melden 08:30, Training: 09:00
Aanvang wedstrijden vanaf ca. 10:30
NU inschrijven: email: inschrijvenpiepercrosswk@gmail.com

BrommerCross zondag 14 oktober.
Melden: 08:30
Wedstrijden van ca. 10:00-13:00 uur
NU inschrijven: www.crossnoordwijk.com

2-uurs EnduroCross zondag 14 oktober.
(vanaf 125cc)
Melden: vanaf 12:30, Rijdersbriefing: 13:15, Training: 14:00
Aanvang Le Mans Start ca. 14:30, einde race 16:30
Prijsuitreiking: 17:00

NU inschrijven: mail met naam, rijnummer, woonplaats naar wopke2005@versatel.nl

Op de website van de club www.mcsportlust.com zullen in de aanloop naar het race weekend geregeld nieuws updates geplaatst worden.