Offroad Veghel krijgt een vijfde editie op zondag 21 oktober 2018

offroad-veghel-2018Offroad Veghel is weer blij dat de gemeente Meierijstad één keer per jaar medewerking verleend aan een 60 km lange offroad motortocht in haar buitengebied. Nadat via het politiek spoor de rit voortaan legaal ingebed is in een serie ”smaakmakende evenementen” in Meierijstad verliep het vergunningstraject dit jaar zeer voorspoedig.

Zo zijn er twee puin/zand bedrijven, een groot braakliggend industrieterrein in de route opgenomen. Daarnaast worden 50 landbouwpercelen gebruikt waarbij we op enkele ware maïsplak crossbanen aan gaan leggen (met daarbij natuurlijke en kunstmatige hindernissen)

De eerste deelnemers vertrekken om 9.00 uur, de laatsten om 14.30 uur.
Zowel bij start/finish Firma van de Beeten, aan de Erpseweg 9 5463PG Veghel
als onderweg is er gelegenheid om iets te eten of te drinken. Ook is er een tankstation in de nabijheid van de route. Vanzelfsprekend mag je deze prachtige route meerdere keren rijden, als je daartoe in staat bent.

Het blijft jammer dat het project “wildcrossen in natuurgebieden” niet meer legale evenementen oplevert. Na de drie pijlers die waren afgesproken is alleen het onderwerp ”handhaving” actueel bij SSIB en weinig over “alternatieven en communicatie” met als reden. Organisatiedoelstellingen van terrein beherende natuurorganisaties zijn strijdig met medewerking verlenen aan offroad evenementen.

Het vertrouwen in ons als organisatie bij de Gemeente, grondeigenaren en aan- en omwonenden willen we ook zeker dit jaar niet schaden. Help ons met positief gedrag, ook na het evenement.

We gaan vanwege vergunning absoluut niet meer dan max 990 deelnemers toelaten.

Om dit te realiseren gaan we:

Alleen met voorinschrijving via internet en betaling via iDEAL werken; voor België Bancontact en Duitsland Sofort. Vanaf 11 okt. digitale voorinschrijving tot 975 rijders.

De Gemeente heeft besloten dat er geen Quads mogen deelnemen, ivm veiligheid.

De rit in Veghel wordt georganiseerd onder de MON-vlag. Ben je in het bezit van een MON-start-, trainings- of offroad bewijs, dan ben je vrijgesteld van een MON dag- verzekering.

De voorinschrijving start op donderdag 11 oktober 2018.