KTM ULTIMATE RACE 2019: HET BESLISSENDE AVONTUUR

KTM Ultimate Race_KTM 790 ADVENTURE R in actionTwaalf KTM ADVENTURE RALLY-rijders gaan de rit van hun leven meemaken tijdens de Merzouga Rally van 2019.
* Rijders bekendgemaakt die zich hebben gekwalificeerd voor de Ultimate Race
* Speciale klasse binnen de Merzouga Rally (31 maart t/m 5 april 2019)
* Voor rally geschikte KTM 790 ADVENTURE R met volledige ondersteuning
* Gecoacht door Marc Coma, Chris Birch en Quinn Cody
* Ultieme prijs voor de winnaar

KTM heeft bekendgemaakt welke twaalf motorrijders een volledig ondersteunde KTM 790 ADVENTURE R meekrijgen om deel te nemen aan een uniek evenement tijdens de Merzouga Rally van 2019: de KTM Ultimate Race.

Na de speciale kwalificatierondes die in 2018 en 2019 in het kader van de zes KTM ADVENTURE RALLIES wereldwijd werden georganiseerd, moesten de deelnemers gedurende een aantal dagen aantonen dat ze over een uitstekende motorbeheersing, goede navigatievaardigheden en gedegen mechanische kennis beschikten. De twee koplopers uit elk ronde zijn nu geselecteerd en READY TO RACE. Elke motorrijder mag in Marokko deelnemen aan een exclusieve klasse in de race uit de Dakar-serie. Deze onvergetelijke ervaring is inclusief vliegreis, accommodatie, maaltijden, entreegelden en uitgebreide raceservice.

De volgende twaalf gestaalde en onverschrokken motorrijders uit de wereldwijde KTM ADVENTURE-gemeenschap hebben zich weten te plaatsen voor deze epische eindstrijd, die plaatsvindt van 31 maart t/m 5 april.

 • EUROPA:
  Sebastian Blum (Duitsland) & Stefano Sassaro (Italië)
 • VS:
  Jordan Huibregtse & Scott Myers
 • CANADA:
  Radek Burkat & Vasile Scurtu
 • AUSTRALIË:
  Robert Nowak & Steve Robertson
 • NIEUW-ZEELAND:
  Elliot Kent & Kevin Archer
 • ZUID-AFRIKA:
  Christiaan Odendaal & Greg Hodgskin

De Ultimate Race is een speciale klasse in de Merzouga Rally, lijkt erg op het hoofdevenement en wordt deels op dezelfde routes gereden. Net als de profs moeten de deelnemers een marathongedeelte afleggen waar geen hulp van buitenaf is toegestaan. De deelnemers zijn volledig op zichzelf aangewezen, wat betekent dat ze het onderhoud van hun motorfiets en een overnachting in een bivak zelf zullen moeten regelen.

Elke deelnemer krijgt de beschikking over een speciaal geprepareerde KTM 790 ADVENTURE R, die zal worden uitgerust met een groot aantal KTM PowerParts, zoals de Akrapovič Slip-on Line-demper, het Ergo-zadel en beschermingsonderdelen die onontbeerlijk zijn voor het rijden onder deze omstandigheden. Verder krijgen de deelnemers een roadbook om hun weg te vinden in de woestijn. De deelnemers aan de Ultimate Race worden behandeld als KTM Factory-rijders en ter plaatse ondersteund met een vrachtwagen en een team van monteurs. Deze helpen met onderdelen, gereedschap of reparatie van de motorfiets na een zware wedstrijddag.

Als onderdeel van deze exclusieve prijs krijgen de deelnemers de unieke kans om zich te laten coachen door enkele van ’s werelds beste en snelste offroadrijders. Chris Birch, Marc Coma en Quinn Cody nemen elk vier deelnemers onder hun vleugels en zullen deze actief ondersteunen en begeleiden om deze uitdaging aan te gaan.

En de prijs? De winnaar van de Ultimate Race mag zijn KTM 790 ADVENTURE R-wedstrijdmotor houden en krijgt bovendien een volledig betaald arrangement voor twee personen om de Dakar Rally van 2020 bij te wonen.

KTM ULTIMATE RACE 2020…
Iedereen die dit jaar op een KTM ADVENTURE-tweecilindermotorfiets aan een KTM ADVENTURE RALLY meedoet, komt in aanmerking om mee te dingen naar een plaats in de KTM Ultimate Race 2020. Aanmelden hiervoor is mogelijk bij online boeking van een KTM ADVENTURE RALLY-evenement.

https://youtu.be/oDRzhh_7ywY