Advokaat en Vogels winnen spannende 4 uurs enduro MC Boemerang

Top drie met de winnaars in het midden en Bosmans_Swanenberg linksMotorclub Boemerang uit Valkenswaard had het op zondag 22 april weer dik voor elkaar. De jaarlijkse 4 uurs wedstrijd voor enduro-motoren verliep vlot en zonder incidenten onder een goede publieke belangstelling. Ondanks de voorafgaande regen kon men de 300 deelnemers, waaronder rijders uit Duitsland en België, een goed berijdbaar parcours aanbieden. Op en rond het Eurocircuit in Valkenswaard was een mooie route van dik acht minuten uitgezet. Daarbij reden de deelnemers zowel op de Grand-Prix baan als op het rallycircuit en de wielerbaan. Daarnaast waren er nog een aantal kunstmatige hindernissen ingebouwd. Op deze gevarieerde omloop moesten twee manches van twee uur gereden worden door de uit twee rijders bestaande teams.

Met nr 34 de latere winnaar op inhaaljachtWinnaar van deze uitputtende marathon werd het team van Hans Vogels uit Best en Amel Advokaat uit Noordeloos. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. In de 1e manche ging dit team royaal aan de leiding totdat zij na een uur bandenpech kregen en naar de vijfde plaats terug vielen. In een pittige inhaalrace kwamen zij toch weer op kop. Daarbij passeerden zij onder meer tijdelijke leiders Johnny Bosmans uit Valkenswaard en Maikel Swanenberg, die in de laatste ronde verder terug vielen door benzinetekort.

In de 2e manche verprutsten de latere winnaars hun start volledig. Het duurde dan ook enkele ronden om meer dan 100 concurrenten in te halen en zich opnieuw aan de kop van het veld te plaatsen. In dat deelnemersveld sloeg de vermoeidheid toe met steeds meer onschuldige valpartijen. Deelnemer te water; maandag even naar de dealer!Eén deelnemer raakte na een stuurfout zelfs te water. Om precies half vijf werd na een droge en spannende dag de finishvlag gezwaaid. Tijdens de gezellige prijsuitreiking in de grote tent viel pas de eerste serieuze regenbui; ook dat was goed geregeld.

De uitslag:
1. Advokaat/Vogels
2. Hage/Pittens
3. Bosmans/Swanenberg
4. Ten Velde/Peters
5. Van Loon/Van Looveren