Hier vindt u het informele Rookie klassement van het ONK Enduro vanaf 2013 en de toelichting op de puntentelling:

Winnaars:
2021 Nigel Blomer (N3)
2020 geen winnaar
2019 Marijn ten Cate (N1)
2018 Marc Zomer (N1)
2017 Dennis van de Brug (N3)
2016 Dominique Tijhuis Trutmans (N2)
2015 Daan Bruijsten (N2)
2014 Thierry Pittens (A1)
2013 Kevin Dijk (N1)

Achtergrond. Het enduro.nl rookie klassement bestaat sinds 2013. Een Rookie is volgens Wikipedia een term die in de sport gebruikt wordt voor een jongere deelnemer of nieuwkomer of  een sporter die in zijn debuutjaar zit. Nu dus ook bij de enduro! Aan het eind van het ONK enduro seizoen zal een sporter worden uitgeroepen tot “Enduro.nl Rookie of the year”.

Wie tellen er mee? De prijs is voor de snelste nieuwkomer bij de nationalen die dit jaar voor het eerst een endurolicentie heeft gekocht. Ook mogen deelnemen zij die vorig jaar pas tijdens de laatste drie wedstrijddagen zijn ingestapt. Rijders die denken hiervoor in aanmerking te komen, moeten zich zelf melden op info@enduro.nl
Er wordt met een puntengemiddelde gewerkt, dus ook tijdens het seizoen je rijbewijs halen en meetellen voor dit klassement is mogelijk en biedt gelijke kansen op de hoofdprijs! Na je eerste start tellen alle volgende wedstrijden in het lopende jaar wel mee dus bij uitvallen scoor je dan een nul. Ook heb je minstens vier tellende resultaten/starts nodig; stap je later in dan tel je het volgende jaar mee.

Puntentelling. Uitgangspunt vormt het tijdens een bepaalde enduro wedstrijddag door een rijder behaalde aantal (straf)seconden, de z.g. totaalscore. Vervolgens worden de totaalscores per wedstrijd van respectievelijk alle rookies oplopend gesorteerd, waarna het navolgende puntensysteem is gehanteerd:
1e plaats 50 ptn, 2e: 45, 3e: 41, 4e: 38, 5e: 36; 6e: 35 en dan steeds één minder. Uitrijden levert in ieder geval minimaal 1 punt op. En daar bij de KNMV alles telt, hier dus ook. Bij tussentijdse wijziging van klasse blijven de punten behouden, tenzij men van de nationalen naar de inters gaat.

Prijzen. De “Enduro.nl Rookie of the year” krijgt behalve een fraaie medaille ook nog eens 100 euro cash! Op te halen bij de jaarlijkse prijsuitreiking na de Kampioensrit.
Uw evt. reacties gaarne naar:  info@enduro.nl