Rijders super tevreden over de Jeugd Enduro van afgelopen zaterdag in Nunspeet

Motorclub Nunspeet had het afgelopen zaterdag perfect voor elkaar en de rijders vonden het dan ook geweldig! , ervaren enduro mannen welke dienst deden als voorrijder reden ook met een big smile rond. Volgens Geert Snellenberg leek het door de verschillende hoogtes en bos wel op  een echte buitenlandse enduro.
Voor de Jeugd was de perfecte route een grote uitdaging en na de eerste ronde zaten de gezwollen en rode hoofden dan ook vast in hun helmen. Maar de jeugdige jongens en meisjes vechten als ware helden om de diverse hoogte verschillen en de ingegraven spoor bielzen te overwinnen.  De bielzen werden door de deelnemers zelfs als extreme aangeduid, maar net als volwassen enduroristen denken ze dat hindernissen alleen met vol gas genomen moeten worden, helaas werkt dit nooit en graaf jij je eigen dan alleen maar verder in.

Maar de jeugd leert en hersteld sneller als de oudere generatie, zo waren de deelnemers na de eerste ronde al helemaal kapot, maar toen ze na de derde ronde de truckjes doorhadden gingen ze allen als de brandweer.  Stefan Jongewaard en Vincent Rikhof hebben een ware titanen strijd geleverd, maar Vincent zat toch beter in zijn ritme en kon deze topdag dan ook winnend afsluiten.

Na afloop was er voor de rijders en publiek nog genoeg te genieten. Zo stond Kamphuis trading er met hun prachtige Beta RR factory en cross country modellen. Beta timmert hard en aan de weg en levert naast echt pracht machines ook nog eens een super kwalitiet motorfiets af. De kantine van Motorclub Nunspeet draaide ook op volle toeren om al die hongerige magen en dorstige kelen van lekkers te voorzien.

Een ieder was het er over eens dat deze topdag volgend jaar weer georganiseerd moet worden, MC Nunspeet gaat hun best hiervoor doen. Nunspeet heeft weer bewezen dat de endurosport een pracht sport is en wij mogen de Club, Rijders en de KNMV dan ook meer dan dankbaar zijn voor deze pracht dag!

En de winnaars zijn:
1ste Plaats       Vincent Rikhof.
2de plaats       Stefan Jongewaard.
3de plaats       Thierry Pittens.

Foto’s van deze topdag zijn te bekijken bij :

breetveld.net