BK enduro België: wat een rare, supermooie enduro!!

Foto’s. Uitslagen. Op en rond het Domaine de Bilstain was een erg technische enduro uitgezet met twee proeven. Een korte van drie minuten op het domein zelf en een langere van zes minuten rond de oude crossbaan met wat extra hindernissen en de grote rioolbuis-jump. Zes ronden van een uur voor de inters (maar in de eerste telden de proeven niet mee) leverde toch dik 40 minuten proeftijd op. En dat waren intensieve minuten!
Gelukkig was er voor en na elke proef en voor elke klok genoeg tijd om op adem te komen en te “buurten”. Dat zorgde voor een relaxte dag in de volle zon maar vooral ook voor een erg leerzame dag voor de Nederlanders. Daar hadden nog wel een stuk of tien talenten meer aan de start mogen staan!
De mannen die wel aanwezig waren, scoorden ook nog netjes.
Bij de 38 inters werd Wesley Pittens 8e (4e E3), Thierry Pittens 11e (3e E1), Johnny Bosmans 21e (8e E2) en Jarno van Ekris 35e (9e E3).
Bij de Nationalen werd André Wouters 2e in de scratch en 1e in de N3. Hij gaat dan ook voor het Kampioenschap. Mike Jansen werd 5e in de N3, Corné Ermers 7e, Perrie Wils 9e en Gerwin Peters 10e. Mirjam Pol won de damesklasse en ook bij de experts (40+) drie Nederlanders aan de start; Cees Siemons werd 11e.

De scratch top drie: 1. Cedric Melotte (E2); 2. JF Goblet (E3); 3. Cedric Cremer (E1).