Ismo ten Velde tweede in Crosscountry Enduro in Westerbork

Ismo ten Velde van het WPM KTM Team is in de twee uur durende crosscountry wedstrijd in Westerbork op het podium geeindigd. Ten Velde nam kopstart en leidde in de eerste ronde. Toen werd hij gepasseerd maar wist vervolgens lang dicht in de buurt van de kopman te blijven. Toen beide rijders tussen de achterblijvers kwamen, verloor hij hem uit het oog en kwam vervolgens op gecontroleerde wijze op een tweede plaats over de finish.

Omdat het NK MX2 Cup in Boekel werd afgelast, kreeg Ismo de mogelijkheid om deel te nemen aan de wedstrijd in Westerbork. De WPM KTM enduromotor werd voor deze wedstrijd tip top in orde gemaakt zodat hij er twee uur lang tegenaan kon gaan.

De organisatie had een mooie route uitgezet met daarin de gehele crossbaan, een extreme gedeelte op de parkeerplaats en ook de geluidswallen werden optimaal gebruikt.

Er werd gestart door middel van een Le Mans start waarbij de rijders naar hun motor toe moesten rennen voordat ze van start konden gaan. Ismo slaagde erin om als eerste uit de Le Mans start te komen en reed een ronde aan de leiding. In de tweede ronde werd hij gepasseerd door Lucas Dolfing maar hij hield hem lange tijd in het vizier. Toen de twee leiders tussen de achterblijvers kwamen, verloor Ismo tijd waardoor er een gat ontstond. Ondanks dit bleef hij knokken voor wat hij waard was en kwam op 44 seconden van de winnaar op een tweede plaats over de finish. De derde man kwam op twee ronden achterstand van Lucas Dolfing en Ismo over de finish.

Aankomend weekend zal Ismo van start gaan in de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Tsjechie.

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl