Ziekenboeg Enduro Club Drenthe herstelt zich tijdens Enduro in Vorden!

Het planten van fruitbomen om alle fruitmanden te bekostigen voor de steeds groter wordende ziekenboeg, bleek gelukkig niet nodig na de Oost Gelderlandrit in Vorden. Alle elementen waren aanwezig op deze dag: mooi weer, mooie proeven en maar een paar kleine lichamelijke ongemakken. Zo herbeleefde Roelan ter Haar tijdens de eerste ronde alle lichamelijke pijnen van vorige week nog een keer (hoofd, schouders, knie en teen) maar ook nu hield hij zijn belofte om niet van de motor af te vallen. Roelan behaalde plaats 24 in de klasse N2.

Sander Boer (N2) houdt in 2014 een stijgende lijn aan in de wedstrijduitslagen. Op één proef na  eindigde Sander continu bij de beste drie in de proeven. Sander behaalde deze dag een verdiende derde plaats en staat in het totaalklassement op een tweede plaats.

Maurits zijn gasgeefspier is na lange tijd zo goed als genezen en ook hij stapte weer monter op de motor. Weliswaar heeft hij tijdens de bochtige bosproef de voorkant van de motor nog een kusje moeten geven maar hij heeft de wedstrijd verder zonder lichamelijke ongemakken kunnen uitrijden. Maurits behaalde een 15e plaats.

Lucas reed een constante wedstrijd. De Inters reden 3,5 ronde en dat hield in dat er elf proeven gereden moesten worden. Lucas reed zichzelf naar een tweede plaats en blijft in het totaalklassement op de eerste plaats staan!

Jaap Panjer reed zijn derde wedstrijd van dit jaar maar heeft het ritme nog goed te pakken. Weliswaar werd hij even uit zijn ritme gebracht doordat Roelans motor even een innig momentje beleefde met de motor van Jaap, maar verder had Jaap het prima naar zijn zin en behaalde een 9e plaats.

Bram vond dat hij, net als Epke Zonderland, wel een gouden medaille had verdiend. Alle stunts die Epke op de rekstok uitvoert, heeft Bram deze dag op de motor uitgevoerd met als extra toegift een wheelie voor de fotografe. Bram behaalde de 8e plaats.

Gerard moest vrijdagavond nog even alle zeilen bijzetten om de motor op tijd klaar te krijgen maar dat is gelukt. Tijdens de wedstrijd was het even afwachten of alle onderdelen bleven zitten en of de radiateur het vol zou houden, maar met wat extra koelvloeistof is het gelukt. Een 10e plaats en een 8e plaats in het totaalklassement waren zijn beloning.

Rene Sanders reed mee als daglicentie. Helaas moest René het halverwege opgeven vanwege een technisch mankement.

Het clubteam van de ECD zit nog gedeeltelijk in de lappenmand en behaalde daardoor geen score.
De verzorging had een makkie. Op TC1 hadden ze voldoende tijd om een hengeltje uit te gooien en op Start/Finish was gezellig veel aanloop van belangstellenden met een hongerige en dorstige maag.
Chris, Gezinus, Andries, JanHans en Erwin, bedankt voor jullie inzet!

VAMC de Graafschaprijders bedankt voor de organisatie van een goede wedstrijd!

De Enduro Club Drenthe wordt gesponsord door:
– Scholtmeijer benzine-en dieseltuning
– Installatiebedrijf Panjer
– Albert Speelman
– Autobedrijf Mulder
– Bakkerij ´t Aole Ambacht
– Bouwservice Oosting
– Bram Gonlag
– Dolfing machinistverhuur
– HEBO engineering
– Installatiebedrijf Steenbergen
– Jaap Eggens
– Maurits Enting, freelance diver
– NDMX parts
– RtH service
– Schildersbedrijf Hardenberg
– VOF Bouwmeester