Enduro Club Drenthe in Hellendoorn, moeizame start met een mooi einde

De organiserende club MCNH had tijdens de voorbereidingen de touwtjes strak in handen maar het weer valt niet te organiseren. Proef drie had teveel te lijden gehad en de rijders van de ECD leden  mee. Ook proef één viel niet bij iedereen in goede aarde maar aan aarde zelf was geen gebrek deze dag. Natte aarde dan wel te verstaan!
Lucas Dolfing moest zichzelf even hervinden na een lastige eerste ronde maar Lucas laat zich niet zomaar van de wijs brengen. Geconcentreerd begon hij aan de tweede en derde ronde en dat betaalde zich uit in mooie proeventijden. Lucas legde beslag op een eerste plaats in de klasse E1.

Bram had ook een glibberige en moeizame start maar gedurende de dag begon hij er steeds meer plezier in te krijgen. Ook omdat vrouwlief en jongste telg aan de kant stonden aan te moedigen natuurlijk! Bram behaalde een tiende plaats in het dagklassement.

Gerard had de motor een paar dagen uit logeren gedaan en kreeg deze bijna als herboren terug. Vanaf de start had Gerard het al erg naar zijn zin en genoot volop, ook tijdens de zware proeven. Gerard reed zichzelf naar een achtste plaats.

Geert Mulder heeft een conditie om u tegen te zeggen. Zoveel energie dat Bram vond dat Geert best 10 % energie aan Gerard en 10 % aan Bram mag geven. En het geheim van de inhoud van de kamelenzak houdt ook de nodige jongens uit hun slaap. Geert vulde de plaats tussen Bram en Gerard mooi op en nam de negende plaats in beslag.

Ook Jaap Panjer had een moeizame start. Glad en glibberig is niet Jaap zijn ding. “En dan zijn de gaten ook nog drie keer zo diep als wij langskomen”, aldus Jaap. Ondanks alles had Jaap het gaandeweg de dag steeds beter naar zijn zin en behaalde een tiende plaats.

Roelan blijft op de acrobatische toer. Zijn knie is nog steeds niet helemaal zoals het moet wezen en ook niet bestand tegen een spagaat op de motor met een valpartij op straat. Roelan is na de tweede ronde afgestapt en verwacht nu een bloemenmand van de club J. Helaas Roelan, een gebroken ego is niet voldoende, je moet toch minimaal een rib gebroken hebben om in aanmerking te komen voor de felbegeerde fruitmand van de club.

De moeizame start gold ook voor Erik Schutrups. Erik belandde tijdens de derde proef met motor en al in een sloot. Met veel moeite zijn beide uiteindelijk weer op de kant gekomen maar dit heeft zoveel tijd gekost, dat Erik eieren voor zijn geld koos en uit de wedstrijd stapte en eerst maar eens droge kleren heeft aangedaan.

Maurits Enting hield het tijdens na de eerste ronde voor gezien. Veel drukte “aan de kop” is geen handige combinatie met gladde, zware proeven. Endurorijden is geen makkie en concentratie is een vereiste. Een verstandig besluit dus.

Er reden in Hellendoorn drie daglicenties mee, Bart van der Spoel (plaats 51) en Dirk Jan Keijzer (plaats 33). Van alle rijders was Jaap Martens het meest enthousiast. Na twee ronden wilde hij nog wel een rondje want “dit is echt Enduro rijden”! Jaap behaalde plaats 21.

Het clubteam kwam ditmaal niet in actie i.v.m. een aantal geblesseerde clubteamrijders.

De verzorging in Hellendoorn was in de bekwame handen van Chris Gonlag en Andries ter Haar  op Start/Finish en Gezinus Ottens en Jan Daling op TC 1.
De Enduro Club Drenthe wordt gesponsord door:
– Scholtmeijer benzine-en dieseltuning
– Installatiebedrijf Panjer
– Albert Speelman
– Autobedrijf Mulder
– Bakkerij ´t Aole Ambacht
– Bouwservice Oosting
– Bram Gonlag
– Dolfing machinistverhuur
– HEBO engineering
– Installatiebedrijf Steenbergen
– Jaap Eggens
– Maurits Enting, freelance diver
– NDMX parts
– RtH service
– Schildersbedrijf Hardenberg
– VOF Bouwmeester