Robert van Pelt scoort beste ONK Enduro resultaat ooit in Zelhem

Robert van Pelt van het Yamaha Netherlands Verhoeven Team heeft zaterdag tijdens de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem zijn beste resultaat ooit in een enduro neer weten te zetten. Van Pelt werd namelijk tweede in de N2 klasse.

De enduro van Zelhem bestond uit drie proeven. Er was een proef uitgezet op en rondom de crossbaan van Halle. Daarnaast was er een proef op een maisplak en de derde en laatste proef bestond uit veel kruip/sluipdoor werk met daarbij een extreme gedeelte.

De dag in Zelhem begon met een spannend moment voor Robert. Na ongeveer een kilometer reed een jeep op een zandpad bijna op Robert in waarbij de Yamaha-rijder gelijk wakker geschud werd. Tijdens de dag werd de conditie van Robert flink op de proef gesteld want op zowel de route als in de proeven reed Robert 100% voluit. Op vrijdag had Robert de proeven niet gelopen omdat hij nog druk was met een opdracht voor school. Tevens was de startvolgorde niet gunstig waardoor hij zich als doel stelde om te proberen in de top vijf te eindigen.

Robert had gelijk de juiste snelheid te pakken en kwam zonder al teveel problemen de eerste ronde door. Wel liep hij in de eerste ronde al de nodige achterstand op ten opzichte van de kopman. In de tweede en derde ronde ging de jonge Dakar-rijder er nog eens goed voor zitten en wist tot twee keer toe de snelste tijd in zijn klasse neer te zetten. Aan het einde van de dag bedroeg het verschil met de winnaar ruim een minuut maar het verschil met de derde man was slechts 0,06 seconde.

Commentaar Robert van Pelt: ‘’Dit was me het dagje wel. Ik heb 5 uur lang constant op 100% gereden en werd op het einde toch wat moe. Op vrijdagavond had ik nog een spoedopdracht voor school en ging daardoor veel te laat slapen. De snelheid was echt verbazingwekkend goed. We hebben wat aanpassingen aan de Yamaha gedaan en dat pakte enorm goed uit. Ik voel me fitter dan ooit en dat is te zien aan de tijden. Mijn opkomende trialtechniek heeft enorm geholpen en om met 0,06 seconde voorsprong tweede te worden is stiekem toch wel lekker’’.