Nieuwe uitdaging voor Bas Klein Haneveld

Tweevoudig Nederlands kampioen Enduro Bas Klein Haneveld, uitkomend voor V.A.M.C. “de Graafschaprijders” uit Vorden, stapt over naar een andere klasse voor het Open Nederlands Kampioenschap. Hij zal de categorie E1 verlaten en overstappen naar de E2 klasse. Bas, die in 2011 kampioen werd in de N1 klasse, reed de afgelopen jaren voor het WPM KTM team van Andre Pullen uit Lochem. Bas behaalde vele overwinningen voor het team en werd in 2013 kampioen in de klasse E1. Hij is Pullen dan ook dankbaar voor de mogelijkheden die hem de afgelopen jaren werden geboden.

Afgelopen seizoen kreeg hij een aanbieding van Ewout Grevengoed van het Beta SuperB team voor het komend seizoen. Klein Haneveld en Grevengoed kennen elkaar al vanaf de tijd dat Bas reed voor het HT Rally Raid Honda team van de Vordense Dakar specialist Henk Hellegers. De man die hem al vanaf het begin steunt, is Vordenaar Marcel Bulten, waar Bas veel aan te danken heeft. Mede dankzij Bulten heeft Bas besloten om voor het Beta SuperB team uit te komen. Bulten is een uitstekend monteur en tevens goede begeleider voor Bas.

Het afgelopen seizoen was er eentje om te vergeten mede door blessures die hij had opgelopen. Eind 2013 liep hij een beenbreuk op en kon daardoor niet geheel fit aan het seizoen beginnen. Toch deed hij veel ervaring op in 2014 omdat hij een wedstrijd voor het WK in Spanje reed. Helaas viel hij op de tweede dag ongelukkig en blesseerde daarbij zijn pols. Toch kon hij terug kijken op een mooi weekend waar hij veel leerde van de concurrentie. Daarnaast reed hij ook een flink aantal EK wedstrijden en eindigde ondanks een val in Roemenië, waar hij met een gebroken knokkel reed, naar een 5e plaats in het algemeen klassement. Helaas sloeg het noodlot vooral toe in het ONK waar hij 4 keer uitviel door mechanische problemen met zijn motor. Daardoor kon hij een prolongatie op de titel wel vergeten.
Aankomend jaar beloofd een uitdagend jaar te worden: nieuwe klasse en een nieuw team. Team manager Lute Davids en de begeleiders Ewout Grevengoed en Huub Forschelen hebben naast Klein Haneveld ook de Nederlands kampioenen Wesley Pittens en Bjorn Sloot aangetrokken in het nieuwe Beta SuperB team. Bas zal aan alle ONK en EK wedstijden meedoen. Daarnaast heeft hij zijn zinnen gezet om een wedstrijd voor het WK te rijden in België begin juli. Mocht de K.N.M.V. een Nederlands team af vaardigen voor de zesdaagse in Slowakije, begin september dan zal Klein Haneveld daar ook van de partij zijn. Bas liet weten veel zin te hebben in zijn nieuwe avontuur en zal er alles aan doen om het uiterste uit hem zelf te halen. Aanstaande zaterdag 21 februari zal het seizoen starten in Eindhoven nabij het vliegveld waar vanaf 9.00 uur gestart zal worden. Naast de ONK Enduro’s zal Bas ook aan een aantal NK cross wedstrijden deelnemen.