Thierry Pittens op het podium in eerste optreden in het ONK Enduro E1

De gebroeders Pittens hebben zaterdag tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Eindhoven wisselend succes weten te behalen. Thierry reed aan de leiding totdat hij last kreeg van zijn rug en het tempo moest laten zakken. Dit kostte hem twee posities waardoor hij uiteindelijk als derde over de finish kwam. Wesley was tot in de slotfase aan het strijden om de tweede plaats maar kreeg met nog vijfhonderd meter te gaan af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Thierry startte goed en hij voelde zich goed thuis op zijn Husqvarna 125cc. Wel was het lastig omdat het veel had geregend in de nacht van vrijdag op zaterdag en de zwaardere 250 4-takten hierdoor toch wel in het voordeel waren. Ondanks dit leidde Thierry in de beginfase maar helaas kreeg hij in de tweede ronde een tegenslag te verwerken toen hij veel last van zijn rug kreeg. Dit speelde hem de rest van de dag parten maar toch heeft hij er een derde plaats uit weten te slepen. Uiteraard was hij hier niet helemaal tevreden over maar hij kijkt nu al met een goed gevoel uit naar de volgende wedstrijd in Holten.

Met Wesley begon het iedere proef beter te gaan. Hij wist er verschillende te winnen en had het goed naar zijn zin op de nieuwe Beta RR480 machine. Ondanks dat hij nog niet volledig hersteld is van zijn armblessure probeerde hij er toch het beste uit te halen. Rijdend op een tweede plaats kon het nog alle kanten op maar helaas kreeg hij te kampen met een klein mechanisch probleem. 500 meter voor de finish kwam hij tot stilstand en moest hierdoor noodgedwongen de wedstrijd in de E3 klasse verlaten.

De gebroeders Pittens hebben tijdens deze enduro kunnen zien dat de snelheid er goed in zit! Op zaterdag 7 maart gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Holten.

Foto’s van Damon en Henk Teerink