Podiumplaatsen voor gebroeders Pittens in ONK Enduro in Holten

Gebroeders Pittens uit Vorstenbosch zijn in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Holten beiden op een derde plaats geƫindigd in hun klasse. Thierry leidde in de beginfase de E1 klasse maar kwam hard ten val. Na de valpartij herstelde hij zich goed en wist de dag af te sluiten op een derde plaats. Wesley mocht pas laat starten omdat hij in Eindhoven uitgevallen was. Dit zorgde voor het nodige oponthoud in de proeven maar toch waren zijn tijden dusdanig snel dat hij aan het einde van de dag met een derde plaats op het podium mocht plaats nemen.

Wesley begon met een goed gevoel aan de dag, alleen op voorhand wist hij dat het een moeilijke dag zou gaan. Omdat Wesley in de eerste wedstrijd in Eindhoven uitgevallen was, moest hij in Holten achteraan starten en dit zorgde ervoor dat hij in de proeven regelmatig op langzamere rijders stuitte. Dit maakte het moeilijk om met je eigen rijden bezig te zijn omdat hij continu aan het inhalen was. Op proef 1 kwam de rijder uit Vorstenbosch minimaal twaalf rijders tegen. Door het vele inhalen kwam hij niet lekker in zijn ritme en maakte dan ook het nodige mee. Ondanks dit heeft hij eruit gehaald wat er inzat en sloot de dag af op een derde plaats in de E3 klasse.

Thierry begon goed aan de dag en zette in de eerste proef de snelste tijd neer in de E1 klasse. In de eerste ronde wist hij goed stand te houden op de eerste plaats maar helaas ging hij in de tweede ronde in de fout waardoor hij veel tijd verloor. Hij ging van zijn lijn af en raakte de motor op hoge snelheid kwijt. Na de valpartij herstelde Thierry zich goed en wist nog verschillende keren de snelste tijd in zijn klasse neer te zetten. De dag werd afgesloten op een derde plaats en hier was Thierry tevreden mee, gezien zijn valpartij in de tweede ronde.

Gebroeders Pittens zullen zich nu gaan klaar stomen voor de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Italie. Deze wedstrijd wordt op 11 en 12 april verreden in Cantalice, Italie.