Mathias Van Hoof bevestigt progressie!

Tijdens de tweede proef voor het BK te Vellereille-lez-Brayeux , net ten zuiden van Carnavalstad Binche stond de Enduro de Bonne Espèrance op de kalender. Aldaar werden 203 rijders, waarvan 22 beloften, getrakteerd op barslecht weer. Van meet af aan was het  koud met  een lichte verbetering in de namiddag. Voor KTM Racing Center rijder Mathias Van Hoof was het de tweede wedstrijd na zijn lange inactiviteit en bewees hij dat hij reeds een Top 5 plaats mag ambiëren in zijn eerste seizoen bij de Beloften Enduro.

“Met een goed gevoel en een motor die echt perfect aanvoelde stond ik aan de start en dat werd meteen bevestigd in de eerste special, waar ik een 4e tijd wist te realiseren.” Ondanks nog wat last aan zijn linkerbeen kon de KTM-rijder een goed tempo ontwikkelen wat dus resulteerde in een scherpe tijd. Met goede moed begon de beloftevolle Kempenaar aan de tweede, erg technische, special, maar al snel mispakte Mathias zich een beetje op een rotsensectie en komt daarbij onschuldig ten val. Zonder veel erg kon hij snel de gechronometreerde sessie hervatten. “In het tweede deel, wat eerder motorcrossgericht was, kwam ik te snel aangereden en mispakte me echter stevig op een dubbelsprong. Ik kwam net te kort en landde hard op de tweede bult, ging daarbij tegen de vlakte en kreeg het stuur recht op mijn nog niet volledig herstelde been, pech!” Een verlies van 54 seconden en slechts een 12e tijd zette de KTM Racing center – rijder achter op schema.

Die pech in de tweede special zorgden voor wat een krom stuur op de KTM EXC-F 250, waarvoor jammer genoeg niet voldoende tijd was om deze volledig te herstellen. “Maar voornamelijk de erge pijn aan mijn linkerbeen gooide roet in het eten.” De doelen voor deze wedstrijd werden dus gaandeweg bijgeschaafd en de nadruk werd gelegd op uitrijden en de schade in het klassement te beperken. Al bleek dit niet helemaal nodig, want in ronde twee liet de jonge KTM rijder alsnog een knappe 5e en 7e tijd noteren en werd het verschil met de concurrenten steeds kleiner. “Ik ging de derde en laatste ronde in met een virtuele vijfde plaats in de E1-klasse en zesde algemeen, maar daar kon en wou ik geen genoegen mee nemen. In de laatste special heb ik de pijn verbeten en nog eens het onderste uit de kan gehaald en met resultaat!”

Wederom een 5e tijd in die laatste, zeer technische  special en 8 seconden sneller dan zijn voorligger resulteerden in een vierde plaats en eerste KTM-piloot in het dagklassement.  “Daarmee ben ik opnieuw vierde en verstevig mijn plaats comfortabel in het tussenklassement. Bovendien was ik nu 5e scratch, wat weer een plaats beter is dan vorige week. Niet vergeten dat ik 18 dagen geleden nog met krukken rondliep…en geen meter met de motor had gereden! Eigenlijk mag ik dus absoluut niet klagen met deze resultaten en kan ik wel zeggen dat ik op schema zit. Gezien het feit dat ik nu maar heb kunnen rijden op 70% van mijn kunnen door een gebrek aan doorgedreven training, en daardoor ook nog een foutje maakte,  kijk ik echt uit naar Flavion. Daar heb ik al  weten te winnen in de Randonneurs klasse, dus absoluut een omloop die me ligt. En vooral in het achterhoofd houdend dat ik nu eindelijk een maand heb om grondig te trainen en te herstellen van die heup ontwrichting,” aldus de snelste KTM rijder bij de Beloften.