Nina Klink overtuigend tweede in EK Enduro in Italië

Nina Klink van het WPM KTM Team heeft in het Italiaanse Rieti een ijzersterke eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro gereden. De dame uit Raalte werd derde op de eerste dag en zette op de tweede dag in zeven van de negen proeven de snelste tijd op de klokken. Helaas had ze in de beginfase door een valpartij een minuut verloren want anders had ze de dag winnend af kunnen sluiten. Nu moest ze genoegen nemen met een tweede plaats, waar zij en het hele team heel erg blij mee waren.

Voor Nina was het haar tweede keer dat ze van start ging in een EK-wedstrijd. Dankzij de goede voorbereiding met Peter Lenselink en de goed klaar gemaakte motor door Mark Wassink, begon ze met veel zelfvertrouwen aan het weekend. Tijdens haar eerste EK-wedstrijd, vorig jaar in Tsjechie, had ze in de zware omstandigheden de finish niet weten te halen en daarom wist ze eigenlijk niet wat ze ervan kon verwachten. In de eerste ronde had ze nog veel last van spanning maar daarna ging het rijden lekker. Gedurende de dag werden haar tijden steeds sneller en in iedere proef waren haar tijden goed voor een derde of vierde plaats. Toen alles bij elkaar op werd geteld, sloot ze de eerste dag af op een nette derde plaats.

Op de tweede dag besloot ze om er een tandje bij te doen. Ze wilde graag op het podium komen maar omdat de nummer 4 vlak achter haar stond, moest ze alles uit de kast rijden om hierin te slagen. Nina begon ijzersterk aan de dag door in de eerste proef de snelste tijd op de klokken te zetten. Voor de tweede proef stond een lange rij met rijders te wachten. Nadat ze een gat had laten vallen van een minuut kwam ze op een smal gedeelte toch een langzamere rijder tegen. Net op het moment dat ze hem in wilde haalde, week deze rijder van zijn lijn af waardoor Nina hard moest remmen. Dit had tot gevolg dat ze van een steile helling afschoot en een dikke minuut nodig had voordat ze haar weg weer kon vervolgen. Met de gedachte dat ook de andere dames iets mee konden maken, ging ze vol goede moed verder. In zeven van de negen proeven wist Nina de snelste tijd neer te zetten en eindigde tot haar eigen verbazing op een mooie tweede plaats. Het verschil met de uiteindelijke winnares bedroeg slechts zeventien seconden.  Met deze goede resultaten eindigde Nina ook op een tweede plaats in het eindklassement.

Robin Nijkamp wist in de endurotesten snelle tijden neer te zetten en sloot de proeven soms af op een tweede tijd. Helaas had Robin het in de crosstest moeilijk en verloor hier kostbare tijd. Dit is een punt waar Robin zich de komende weken op zal concentreren. Ondanks dat de crosstesten niet naar wens gingen, wist Robin op zaterdag vijfde te worden en op zondag legde hij beslag op een zesde plaats in de E2 klasse. Tevens was Robin de snelste Nederlander in Italie!

In het weekend van 30 en 31 mei staat de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro gepland in Buzet, Kroatie.

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl