LUCAS DOLFING IN DE TOP 10 TIJDENS EK ITALIE

In het weekend van 11 & 12 april stond voor Lucas Dolfing de eerste Europese wedstrijd van het seizoen op de kalender. Dit keer werd er afgereisd naar Italië. Er waren in Italië drie mooie proeven uitgezet. De eerste proef was in de bergen, waar vele snelle paden waren te vinden. De tweede proef was ook in de bergen, maar in deze proef zaten veel stukken met stenen. De derde en laatste proef was op een stuk grasland. Beide dagen moesten er drie ronden afgelegd worden.

In de eerste ronde moest Lucas Dolfing een beetje wennen aan de harde ondergrond en de vele stenen. De tweede ronde ging het Lucas al een stuk beter af en wist hij betere tijden op de klok te zetten en probeerde zo weinig mogelijk fouten te maken. In de derde en laatste ronde kon Dolfing het ritme goed vasthouden en finishte de eerste dag op een zevende plaats.

Tijdens de tweede dag moesten er net als de eerste dag drie ronden afgelegd worden. In de eerste ronde kende Lucas een matige start. In de derde proef van de eerste ronde maakte Lucas een fout waardoor hij ten val kwam en dit heeft hem aardig wat tijd gekost. Lucas kon gelukkig z’n weg vervolgen. Tijdens de tweede en derde ronde ging Lucas er nog even goed voor zitten en wist hij wat tijd goed te maken op z’n voorgangers. Lucas finishte de tweede dag op een tiende plaats.