Jeugdenduro Bornerbroek: prachtige wedstrijd!

Mijn foto’s. Uitslag. Echt een mooie serieuze wedstrijd met twee proeven en zes ronden van 25 minuten. In die ronde ook nog zo’n “vervelend” stuk (Enters) bos waar de bomen net te dicht bij elkaar staan. Denk om je knokkels! Proef 1 op loop/fiets afstand van de paddock lag op een akker waar lekkere wallen in kwamen. Proef 2 lag heerlijk tegen de paddock aan. Met wat mooi springwerk en een stukje extreem. Daar kon je soft omheen maar dat heb ik maar twee keer zien gebeuren. Terwijl die vrachtautobanden toch best groot zijn voor de wielen van een 85 cc!

Bij de J2 begon Jan Willem Arendsen voortvarend met een proefwinst en een tweede plaats. Maar daarna legde hij zichzelf teveel druk op en dan komen de foutjes en het bodemonderzoek. Dat was het moment voor de J1 kampioen van vorig jaar, Jorn Zoetekouw om orde op zaken te stellen. Hij won bijna alle volgende proeven en koerste met 50 seconden voorsprong naar de grootste beker. Die ene proef pikte Jordi van Dijk in en verder reed hij met een heel vlak schema naar een welverdiende 2e plaats. Rick van Wanrooy liet in de eerste ronde in proef 2 net teveel liggen en zo kwam hij aan het eind 5 seconden te kort op Jordi; plaats drie was dus voor hem.

In de J1 had Max Schwarte nu wel tijd in zijn drukke agenda en hij reed meteen onbedreigd naar de overwinning. Bij Yorick Nijzink zat de kickstarter nu wel goed vast en dat rijdt iets ontspannender. Zo kon hij naar de 2e plek met 6 seconden voorsprong op Ricardo Abrahams. In Westerbork was dat nog net andersom. Nou scheelde het ook wel dat Ricardo in proef 6 en proef 10 (op de extreme?) steeds 1 minuut verspeelde. En dat maak je niet zo maar even goed.

Bij de daglicenties had Tom Lichtenberg genoeg over om zich een geluidsminuutje te kunnen veroorloven en toch de eerste plek op te eisen. Met een beetje geluk dan wel want zoals hij tegen die boomstam aan reed, gaat meestal niet goed. Misschien de volgende keer toch maar het voorwiel iets liften! Zijn maatje Tim Voortman werd tweede en Romy Davids (als enige daglicentie op een 85 cc) werd derde met een mooie tijd. Bij de J1 zou ze 2e zijn geworden!

Promotors KTM en Husqvarna waren ook weer present met de “opstapmotoren”, klasse! Meer hier over weten, klik!
EMC Enter en de vrienden en kennissen van die club, bedankt voor een heel mooie wedstrijd. De volgende Jeugdenduro is helaas nog een poosje wachten: 29 augustus in Eersel.