Robert van Pelt maakt van alles mee tijdens de tweede en derde etappe van de Serres Rally

Robert van Pelt rijdt niet de Serres Rally waar hij op hoopt. De rijder uit Ridderkerk maakt teveel mee om zich te kunnen mengen in de eindstrijd.
De tweede etappe bestond uit twee keer 105 kilometer proef. De eerste proef was zeer snel en technisch en de tijden lagen kort bij elkaar. Op de tussentijden wist Robert elke keer een tweede tijd te klokken. Met zijn voormalige teamgenoot achter zich, werden alle zeilen bijgezet om niets voor elkaar onder te doen. Helaas kwam de Husqvarna-rijder zo’n vijf kilometer voor het einde zonder benzine te staan. Jasper Riezebos schoot na een aantal minuten te hulp en samen wisten ze benzine uit de achterste tank over te hevelen naar de voorste.

In de tweede proef reed Robert uit frustratie en haast meerdere keren verkeerd om totaal dertiende te worden.

De derde etappe bestond uit een special van 245 kilometer. De een na laatste dag werd achteraf als zeer zwaar ervaren en op die etappes weet Robert vaak een gat te slaan op de concurrentie. Na 130 kilometer kreeg Robert, op de door Memo-tours klaar gemaakte Husqvarna, problemen met zijn achtertank. De benzine wilde niet overvloeien naar de injector waardoor Robert opnieuw stil kwam te staan. Met behulp van een plastic zak is de benzine overgeheveld naar de voortank waardoor het service park gehaald kon worden. Na een korte inspectie bleek de benzinepomp stuk te zijn waardoor Robert na veel gesleutel toch de finish kon halen. Robert staat na drie etappes op een veertiende plaats in de tussenstand en zal er in de komende dagen alles aan doen om zijn talent te laten zien.

Commentaar Robert van Pelt:’’Het was lastig. Ik kom hier naartoe om te laten zien dat ik klaar ben voor het grote werk. Als je door voornamelijk mechanische pech dat niet kan laten zien, is dat jammer maar het hoort er helaas bij. Losgeschoten zadels, afgebroken carterbeschermers en benzineproblemen zijn de redenen waarom ik niet in de top 5 sta en als ik dan nog een paar keer stom verkeerd rijd, zijn we als geheel gewoon niet goed bezig. De komende dagen gaan we alles geven om alles recht te zetten’’.