Enduro rijden in Vorden, Endurorijden zoals het bedoeld is!

drenthe_ecd_vordenMooie bosrijke omgeving, prima weer, uitdagende proeven op de maïsvelden, kortom, een mooie en sportieve dag voor alle Endurorijders.
De rijders van de Enduro Club Drenthe waren al vroeg van de partij. Net als in Bergeijk gingen de Nationalen eerst van start, te beginnen bij Sander Boer, uitkomend in de N2.
Sander had niet helemaal zijn dag en heeft een paar flinke smakkerds gemaakt. Gelukkig is Sander van het snelle opstaan en doorgaan wat uiteindelijk een derde plaats opleverde.

Erwin Wolting startte in de NV40 en doet dit jaar goede zaken. Een stabiele rijder met een vast tempo, ook in de proeven en toch onderweg nog even de tijd nemen om de lokale bewoners even gedag te zeggen of een wheelie uit te proberen voor jonge crossfans.  Erwin haalde een tweede plaats.

Maurits Enting kwam deze dag niet ver. Even gas bijgeven in de proef en dan bemerken dat de motor niet vooruit te branden is, dan is er wat mis. Dat bleek ook wel, de uitlaat bleek niet bestand te zijn geweest tegen een lichte botsing met een boompje en was zo plat als een dubbeltje. Rechtbuigen was absoluut geen optie dus de wedstrijd was afgelopen voor Maurits.

Bert van Tongeren (NV 40) genoot van deze dag. Geen obstakels, geen spektakel, gewoon lekker rijden en bij de tankstop even de naam Tong(eren) eer aan doen…..

Roelan was goed hersteld van een zware griep en had deze dag graag even zijn transponder uitgeleend aan Sander om ook eens in de top vijf van de N2 te eindigen. Helaas ging deze deal niet door en heeft Roelan gewoon lekker zijn eigen rondjes kunnen rijden.

De koplamp van Erik Schutrups (NV 40) moest noodgedwongen even knuffelen met een plaatselijke  eikenboom en bezuurde dit met een klein defect. Dit mocht de pret van het rijden niet drukken en Erik verhoogde de pret van wat jonge crossfans nog even door het maken van een wheelie op verzoek.

Geert Mulder reed voor het eerst sinds lange tijd maar dat was aan de stand niet af te lezen. Door verschillende rijders in de proeven voorbij te knallen, reed Geert zich naar een vijfde plaats in de NV 40. De herstellende gasgeefspier hield zich ook goed en Geert was dik tevreden.

Lucas Dolfing had zich, zoals altijd, goed voorbereid maar ondanks dat kwam Lucas deze dag wat moeilijker op gang dan anders. Maar Lucas kent zichzelf en heeft er in de laatste ronde even een schepje bovenop gedaan met als resultaat opnieuw een welverdiende eerste plaats in de E1.

Bram Gonlag (EV 40) heeft niet zoveel met donkere bossen, bomen en wortels en vond drie rondjes meer dan genoeg. De ketting vloog er onderweg ook nog even af maar al met al heeft Bram een mooie dag gehad.

Het clubteam staat of valt (zowel letterlijk als figuurlijk) met de prestaties van de clubrijders. Ondanks wat vallen en opstaan is het team deze dag op een verdiende 4e plaats geëindigd.

Bij de daglicenties kwamen Sander Dolfing, Arnout de Jong, Mark Groen en René Mensink uit. Het waren misschien maar twee rondjes maar (citaat Sander) “donders, wat een mooie route”!
Sander moest bij de tankstop even dwars door de clubtent om de klok te halen maar het is gelukt! Arnout begint zich steeds beter thuis te voelen in de Endurosport en was mooi binnen de tijd binnen. Mark en René rijden normaal gesproken alleen daglicentie bij de Enduro in Havelte maar wilden, na alle stoere en mooie verhalen, Vorden ook wel eens uitproberen. Nou, het is voor herhaling vatbaar en een dik compliment van de mannen voor de organisatie en voor de service van de Enduro Club Drenthe.

De Enduro Club Drenthe bedankt de Vordense Auto en Motor Club  ‘de Graafschaprijders’ voor de organisatie van de Oost Gelderland Rit en ziet alweer uit naar volgend jaar!

De Enduro Club Drenthe wordt gesponsord door:

– Scholtmeijer benzine-en dieseltuning
– Installatiebedrijf Panjer
– Albert Speelman
– Autobedrijf Mulder
– Bakkerij ´t Aole Ambacht
– Bouwservice Oosting
– Bram Gonlag
– Dolfing machinistverhuur
– HEBO engineering
– Installatiebedrijf Steenbergen
– Jaap Eggens
– Maurits Enting, freelance diver
– Metaaldraaierij Dondorff
– NDMX parts
– RtH service
– Schildersbedrijf Hardenberg
– Schutrups Schoenen
– Tuincentrum en Hoveniersbedrijf de Zijtak
– VOF Bouwmeester