Bas Klein Haneveld tweede in thuis ONK Enduro in Vorden

basvorden2015Bas Klein Haneveld van het Beta SuperB Team is in zijn thuiswedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden op een tweede plaats geeindigd. Klein Haneveld was lang in gevecht om de eindzege maar een remfout in de derde ronde zorgde ervoor dat hij veel tijd verloor en genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Op donderdag was Bas al druk in de weer om de route te bepeilen en lint te spannen. Op vrijdag was hij op de proeven te vinden om deze zo goed mogelijk te verkennen. Enthousiast begon hij op zaterdag aan zijn thuiswedstrijd.

De eerste proef was een lange bosproef waar de snelste rijders ongeveer negen en een halve minuut over deden. De tweede en derde proef waren crossproeven op bouwlanden. Het rijden ging gelijk vanaf het begin erg lekker met Bas. In de eerste proef was hij ruim het snelste in de scratch en dit gaf hem een goed gevoel voor de rest van de dag. Ook de bouwlandproeven gingen goed en dit zorgde ervoor dat hij aan het einde van de eerste ronde aan de leiding stond in zijn klasse maar ook in de scratch.

Ook in de tweede ronde zette hij goede tijden op de klokken en begon met een achterstand van zeven seconden op de leider in zijn klasse aan de derde ronde. Helaas maakte hij in deze ronde een remfout in de bosproef. Aan het einde van een recht stuk moest hij linksaf maar omdat hij te laat remde, miste hij de bocht en kwam hierdoor vast te zitten in het aardappeldoek. Het kostte hem veel tijd om dit doek uit zijn achterwiel te krijgen en hij was 47 seconden langzamer als in de ronde ervoor. Deze fout zorgde ervoor dat hij de aansluiting met de kopman kwijt was. Gelukkig had hij een grote voorsprong op de derde man waardoor zijn tweede plaats niet in gevaar kwam en hij opnieuw constant scoorde in de strijd om de Nederlandse titel.

In de tussenstand om het Nederlands kampioenschap E2 blijft Bas aan de leiding staan en is in Vorden twee punten uitgelopen op Erwin Plekkenpol.