Robert van Pelt 9e tijdens ONK Enduro in Vorden

robert van pelt vordenRobert van Pelt heeft opnieuw progressie geboekt tijdens de ONK Enduro in Vorden. Het gat met de vijfde man is geslonken tot een minuut.
De 75 kilometer lange route van Vorden werd drie keer afgelegd. Per ronde werden drie volledig droge proeven verreden en was de totale rijtijd rond de 6 uur met een totale proeftijd rond het uur. Robert maakte in de eerste proeven wat kleine foutjes maar wist daarna strakke tijden neer te zetten. De proeftijden varieerden van een vijfde tot een twaalfde plaats en kon bij de finishvlag tekenen voor een negende plaats met een minuut achterstand op de nummer vijf.

De lange dagen die bij de enduro’s gemaakt worden zijn een ideale voorbereiding op Dakar, vertelt Robert; ‘Het was opnieuw een lange dag. De lange bosproef vond ik met oog op Dakar iets te riskant om 100% te geven en daar heb ik het laten liggen. Desalniettemin ben ik in topvorm en als ik deze lijn door kan zetten hoop ik een keer in de top-5 te finishen. Maar op dit moment is meters maken het belangrijkst. De lange dagen op de motor zijn goed voor de mentale focus.