Thierry Pittens begint sterk aan het EK Enduro in Italie

thierry_ekItalieLaurense Husqvarna-rijder Thierry Pittens heeft in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Italiaanse Donoratico veel punten in de wacht weten te slepen. De rijder uit Vorstenbosch wist op de eerste dag vijfde te worden en kwam op de tweede dag als zesde over de finish in de E1 klasse. Daarnaast wist Thierry in zijn klasse een proef te winnen.

In de week voorafgaande aan het evenement werkte Thierry samen met zijn broer Wesley en een aantal andere Nederlandse rijders een goede trainingsstage af in het Italiaanse Arco di Trento. Deze training zorgde voor veel zelfvertrouwen bij Thierry en hij was er dan ook klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Op zaterdag reed de rijder uit Vorstenbosch eigenlijk al de sterren van de hemel. Hij reed constant en bleef strakke tijden rijden. In het sterke deelnemersveld wist hij de dag af te sluiten op een knappe vijfde plaats.

Op de tweede dag deed Thierry er nog een schepje bovenop. De route werd makkelijker en alles, op de crossproef na, werd andersom gereden. Thierry won zelfs een proef in zijn klasse. Na opnieuw een goede dag eindigde hij op een verdienstelijke zesde plaats.

Thierry keerde tevreden huiswaarts en als de beste Husqvarna-rijder in zijn klasse zal hij over twee weken met vertrouwen afreizen naar de tweede wedstrijd in het Franse Brioude.

Broer Wesley begon zeer sterk aan de eerste dag totdat hij op hoge snelheid een ravijn in reed. Hierbij liep hij drie gebroken ruggenwervels op, een gebroken rib en een klaplong. Gelukkig hoeft hij niet geopereerd te worden maar wel zal zijn herstel zo’n drie maanden in beslag gaan nemen.